RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Tērbatas iela uz mēnesi nodota gājēju, riteņbraucēju un tirgotāju rīcībā

Tērbatas iela uz mēnesi nodota gājēju, riteņbraucēju un tirgotāju rīcībā

Piektdien, 17. jūlijā, pūtēju orķestra “Auseklītis” ieskandināta, Tērbatas iela uz mēnesi kļuvusi par gājējiem, riteņbraucējiem un tirgotājiem draudzīgu vasaras ielu.

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas pārstāvis Artis Lapiņš: “Man ir liels prieks šo projektu redzēt realizējamies. Ne vien tāpēc, ka pašvaldībā par Tērbatas ielu kā gājēju ielu runā vismaz 12 gadus, bet arī tāpēc, ka šobrīd ir īstais laiks, kad doties ārpus šaurām kafejnīcas un veikalu telpām un izbaudīt vasaru ārā ar iespēju ievērot distanci. Mēs ceram, ka tas patiesi palīdzēs pilsētai atmosties pēc krīzes un veicināt vietējo uzņēmējdarbību.”

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas pārstāvis Aleksejs Remesovs atzina, ka iniciatīva noteikti ietekmēs vairāku Tērbatas iedzīvotāju ikdienu, bet tā ir laba iespēja uzsākt jaunus paradumus - atstāt savu automašīnu stāvvietā un doties ar kājām, riteni vai skrejriteni. “Mēs cerams, ka iniciatīva vismaz nedaudz uzlabos ielas iedzīvotāju dzīves kvalitāti, mazinoties autotransporta trokšņiem un uzlabojoties gaisa tīrībai.”

Klātesošos Tērbatas ielā sveica arī Rīgas Tūrisma un attīstības biroja valdes locekle Eva Juhņēviča, uzsverot, ka šāds vasaras ielas koncepts ir guvis atzinību visā pasaulē. Un visdažādākie kultūras notikumi, kas paredzēti mēneša garumā, spēs iepriecēt ne tikai Rīgas, bet arī visas Latvijas iedzīvotājus, kuri, uzzinot par šo iniciatīvu, noteikti dosies apciemot galvaspilsētu.

Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizē pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras notikumiem. Apmeklētājus gaidīs 14 zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem un nedēļas nogalēs piedzīvot daudzveidīgu kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem. 

Turklāt uz eksperimenta laiku Tērbatas ielas gājēju posmā tiks nodrošināta piekļuve LMT bezvadu internetam bez maksas.  Lai labāk varētu novērtēt Tērbatas ielas kā gājēju ielas eksperimenta rezultātus, LMT uzstādījis dažādus viedpilsētas sensorus, kas mēra cilvēku plūsmu, gaisa kvalitāti, piefiksē skaņas intensitāti un vēl vairākas citas ērtai pilsētvidei būtiskas lietas.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto: Renārs Koris