RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS, KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTS

IZGLĪTĪBA

KULTŪRA

SPORTS

INTEGRĀCIJA

KATALOGS

Tiešsaistes lasījumu cikls “Pilsēta un mēs”

Tiešsaistes lasījumu cikls “Pilsēta un mēs”

Rīgas iedzīvotāji un viesi, iespējams, jau pamanījuši jauko transformāciju, ko piedzīvojis skvērs Bruņinieku un Krišjāņa Barona ielas krustojumā. Tomēr laukuma estētisko svaigumu šovasar papildinās arī svaigas idejas un radošuma dzirkstis – jaunie filosofi no pavasarī atklātā filosofijas žurnāla “Tvērums” un Rīgas Centra attīstības biedrība aicina pieslēgties tiešsaistes lasījumu ciklam “Pilsēta un mēs”. Kur gan varētu būt piemērotāka vieta refleksijām par sabiedrības un tās apdzīvotās telpas attiecībām?
Kā indivīds mijiedarbojas ar pilsētu? Kā pilsētā līdzpastāv indivīds un pūlis? Kādām vajadzētu būt šīm attiecībām? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem gan teksta, gan dzejas formā būs dzirdamas pirmajos lasījumos par tēmu “Pilsēta un cilvēks”.
23.07.2021. 19.00 notika tiešraides lasījums par tēmu “Pilsēta un skaņas”
Kā laika gaitā ir mainījušās mūsu attiecības ar skaņu? Vai ir nošķirama pilsētas skaņa no tajā mītošā subjekta domu skaņas, kad viņš ar pilsētu mijiedarbojas? Vai skaņu rada pati pilsēta vai tomēr tas ir cilvēks, kurš pilsētai piešķir skaņu? Jaunie autori pieskarsies un centīsies izlobīt atbildes no šiem un citiem jautājumiem.
Piedalījās:
1. Toms Babincevs - mūziķis, filosofijas žurnāla "Tvērums" autors un redaktors, Bc. phil.
2. Aleksandrs Barons - mūziķis, dzejnieks
3. Gunda Miķelsone - muzikoloģe, mūzikas aprakstniece, Bc. mus.
4. Oskars Freimanis - vēsturnieks, Bc. hist.
5. Kristiāna Višņakova - vēsturniece, Bc. hist.
6. Kaspars Eglītis - mūziķis, programmētājs, Radio NABA ētera personība, Bc. phil.

#RīgasVasara

Programma - liveriga.lv