21. oktobrī plkst. 20.00 "Sigma" un "Balsis" pietur Hanzas peronā

21. oktobrī plkst. 20.00 "Sigma" un "Balsis" pietur Hanzas peronā

Jaunajā koncertprogrammā “citāDs citāTs’’ iekļauti pasaules un Latvijas populārās mūzikas šedevri nedzirdētā, jaunā kvalitātē: dziesmas no grupas "Muse", kas ar saviem pasaules slavenajiem koncertiem vairākkārt viesojusies Rīgā, Stinga (Sting) un Pītera Geibriela (Peter Gabriel), kurš veidojis vairāku paaudžu mūzikālo gaumi, Bjorka (Björk), kuras neordinārā mūzika un vizuāli spilgtie koncerti vienmēr parsteiguši skatītājus. Koncertā skanēs veltījums Šainedai Okonorai (Sinéad O’Connor) un latviešu komponistu, to vidū arī Imanta Kalniņa mūzika.

Radošajā komandā apvienojušies: režisors Juris Jonelis, komponisti Valts Pūce, Andris Sējāns, Juris Vaivods, Platons Buravickis, Emīls Rusovs, Valdis Tomsons, gaismu mākslinieks Ivars Vācers, videomākslinieks Viktors Keino, skaņu meistars Mārtiņš Porters, video meistari Sarmīte un Guntis Grosi, grupa SIGMA, Jauniešu koris BALSIS, diriģents Ints Teterovskis, zīmju valodas tulces Brigita Lazda, Ieva Solovjova, Elza Veismane.

Juris Vaivods: “Mana radošā ikdiena rit teātrī, tāpēc dziesmu izvēle, atsaucoties Jauniešu kora BALSIS uzaicinājumam, arī saistās ar teātri. Himnisko dziesmu “Šai saulē zem mēness” Imants Kalniņš un Jānis Peters radīja dziesmu spēlei “No saldenās pudeles”, kas piedzīvoja uzvedumus gan Operetes, gan Dailes teātrī. Ceru, ka, pateicoties koncertam “citāDs citāTs’’, šīs dziesmas iegūs otru elpu un vēl ilgi turpinās priecēt klausītājus.”

The Flying Pickets: “Mēs esam ļoti pagodināti, ka Jūs dziedāsiet mūsu Only You. Ir patīkami apzināties, ka dziesma saista un kaut ko nozīmē tik daudziem cilvēkiem pasaulē. Tā ir vienkārša – un mums “vienkāršs” nozīmē “fundamentāls”, nevis “parasts”. Ceram, ka Jums to patiks dziedāt tikpat ļoti, cik mums.”

Piedalās grupa "Sigma", Jauniešu koris "Balsis" un solisti Alise un Annija Baumane, Viktorija Majore, Patrīcija Marija Mata, Letīcija Motte, Emīlija Rūta Ozoliņa, Jānis Ozoliņš, Krišjānis Rapa, Krista Sapronova, Rūdolfs Matīss Stikuts, Kate Stunkus, Santa Svara, Māris Šteinbergs, Georgs Zujevs.

Biļetes pieejamas bilesuparadize.lv kasēs.

Koncertu notiek atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome. Informatīvi atbalsta Radio SWH.

Tiek nodrošināts zīmju valodas tulks!

Publ;icitātes attēli: grupa "Sigma" un Jauniešu koris "Balsis".