27. starptautiskā Baltijas Baleta festivāla noslēgumā –  kino seanss «Nakts ar balerīnu»

27. starptautiskā Baltijas Baleta festivāla noslēgumā – kino seanss «Nakts ar balerīnu»

29. oktobrī plkst. 20.00 Starptautiskā Baltijas baleta festivāla noslēgumā kinoteātra «Splendid Palace» Jaunajā zālē norisināsies kino seanss «Nakts ar balerīnu».

Šajā vakarā varēs noskatīties divas filmas: «Sapnis vasaras naktī» (Midsummer Night's Dream by Alexander Ekman, music by Mikael Karlsson, @The Royal Swedish Ballet / Zviedrijas Karaliskais balets) un «Swan Lake» («Gulbju ezers»; Horeogrāfs: Angelin Preljocaj / Angelins Prelžožajs; režisors: Tomijs Paskāls. «Ballet Preljocaj», Chaillot - Théâtre national de la danse - 2021).

2015. gada aprīlī Zviedrijas Karaliskais balets Stokholmas operā iestudēja «Sapni vasaras naktī», ko bija radījis brīnišķīgais horeogrāfs Aleksandrs Ekmans. Šajā spēcīgajā un laikmetīgajā izrādē atklājas vasaras saulgriežu enerģija un visi ar to saistītie noslēpumi, kas pazīstami skandināvu tradīcijās.

Savukārt horeogrāfs Angelins Prelžožajs savā «Gulbju ezera» interpretācijā ir saglabājis oriģinālo sižetu:  tas ir zināmais stāsts par skaisto sievieti, kura pārvēršas par gulbi, taču Prelžožajs maina kontekstu. «Es ļoti vēlējos, lai skatītāji, īpaši jaunajā paaudze, sajustu piederību šim sižetam. Man nebija nodoma izstāstīt kārtējo romantisko pasaku, kādu ir daudz. Tīrais un trauslais gulbja tēls ir planētas dzīvības simbols. Un, ja cilvēce nepārtrauks vardarbību pret dabu tagad, tad nākamajās paaudzēs izzudīs ne tikai gulbji un ezeri,» uzsver horeogrāfs.

Biļetes uz festivāla pasākumiem var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs.

Informācijas par festivālu pieejama Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mājaslapā, kā arī sociālajā tīklā «Facebook».

Festivālu atbalsta: LR Kultūras ministrija, Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, «Latvijas gāze», «L’officiel» u.c.

Vairāk informācijas: Lita Beiris, Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore. E-pasts: lita.beiris@apollo.lv