Vecrīga, tālumā Pēterbaznīcas tornis

Publicitātes attēls

Aicina pieteikties Metu konkursam par četru vides mākslas objektu dizaina un tehnisko risinājumu izstrādi

Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludinājis Metu konkursu par četru vides mākslas objektu dizaina un tehniskā risinājuma izstrādi Vecrīgas revitalizācijas plāna ietvaros.

Konkursa mērķis ir iegūt četras augstvērtīgas vides mākslas objektu dizaina un tehniskā risinājuma izstrādes idejas, kā arī izvēlēties Metu konkursa uzvarētājus katrā no konkursa četrām daļām, kuri izgatavos vides objektus un veiks autoruzraudzību vides objekta uzstādīšanas un eksponēšanas laikā:

  • 1. daļa paredz vides mākslas objekta koncepcijas izstrādi un īstenošanu 11. Novembra krastmalā;
  • 2. daļa paredz vides mākslas objekta koncepcijas izstrādi un īstenošanu Doma laukumā;
  • 3. daļa paredz vides mākslas objekta koncepcijas izstrādi un īstenošanu Līvu laukumā;
  • 4. daļa paredz vides mākslas objekta koncepcijas izstrādi un īstenošanu Reformācijas laukumā.

Pieteikties var fiziska vai juridiska persona, kas piedāvā tirgū sniegt pilsētvides mākslas un dizaina objektu izveides pakalpojumus un kas ir spējīga īstenot piedāvāto Metu.

Meta konkurss tiek veikts par četriem vides objektiem – četrās daļās. Katrs dalībnieks var iesniegt Metu piedāvājumu tikai vienam vides objektam pēc izvēles.

Metu piedāvājumam jāsastāv no divām daļām:

  • pirmajā daļā dalībniekam jāiesniedz skaidrojošais apraksts, kurā secīgi tiek aprakstīta vides objekta mākslinieciskā koncepcija, izmantotie materiāli, konstrukciju princips un funkcionāli tehniskais risinājums, kā arī vides objekta īstenošanas darbu izpildes laika grafiks un plānoto izmaksu tāme. Kā arī jāiesniedz vides objekta vizuālais risinājums, skices, vizualizācijas A3 formāta sējumā no vairākiem skatu punktiem;
  • otrajā daļā dalībniekam jāiesniedz devīze (burtu un ciparu kopa), kas ietver ziņas par autoru (-iem), pieteikums dalībai konkursā, kvalifikāciju apliecinoši dokumenti.

Metu konkursa kopējais balvu fonds par četrām daļām ir 16 000 eiro. Katrā no daļām pirmās vietas ieguvējam jeb konkursa uzvarētājam pašvaldība piešķirs 2000 eiro, otrās vietas ieguvējam  - 1500 eiro, trešās vietas ieguvējam -  500 eiro. Konkursa uzvarētājs jeb pirmās vietas ieguvējs saņems uzaicinājumu piedalīties sarunu procedūrā par vides objekta izgatavošanu.

Metu iesniegšana un pieteikšanās konkursam paredzēta līdz 15. marta plkst. 10.00. Rīgā, Kr. Valdemāra ielā 5, 351. kabinetā (Pasūtītāja darba laiks darba dienās no plkst. 8.30 līdz plkst.12.00 un no plkst. 13.00 līdz plkst.16.30., iepriekš saskaņojot ierašanās laiku (T. 67026870, e-pasts: inese.liepa@riga.lv).

Pretendentu iesniegtos Metu piedāvājumus vērtēs konkursa žūrija. Žūrijas komisija konkursa iesniegos Metus katrā daļā vērtēs atbilstoši nolikuma un tehniskajai specifikācijai, kā arī noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem. Žūrija ievēros anonimitāti līdz galīgā lēmuma pieņemšanai.

Žūrijas komisiju vadīs Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece – direktora vietniece Baiba Šmite un Kultūras pārvaldes Pilsētvides mākslas un noformējuma nodaļas vadītājs Jānis Krievkalns. Žūrijas komisiju veido Pilsētas attīstības departamenta Rīgas pilsētas arhitekta dienesta Pilsētas galvenā dizainere Evelīna Ozola, Laikmetīgās mākslas centra izpilddirektore, kuratore un žurnāliste Evita Goze, Latvijas laikmetīgās mākslas centra direktore, mākslas kuratore un kritiķe Solvita Krese, Mākslas zinātniece un kritiķe, Baltijas laikmetīgās mākslas interneta žurnāla “Echo Gone Wrong” redaktore Santa Hirša.

Plašāka informācija par metu konkursu un tā nolikums pieejams Elektronisko iepirkumu sistēmā.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv