Aicina uz studijteātra “Aka” pirmizrādi “Tuvinieki”

2023. gada 28. maijā plkst. 18.00 “Willa teātris” telpās, Stabu ielā 18C, pirmizrādi piedzīvos Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” studijteātra “Akas” režisores Ligitas Smildziņas iestudējums “Tuvinieki”. Ieeja bez maksas.

Izrāde ir par attiecībām. Didzi un Ilze uzņem pie sevis uz vakariņām Ilzes brāli Robertu un viņa mīļoto sievieti Annu. Vakariņās ierodas arī Ilzes, Didža un Roberta bērnības draugs Māris. Vakara gaitā viņi viens otru pārsteidz ar savu uzvedību, atklājoties tik ļoti, ka izraisa savos tuviniekos neizpratni, nepatiku, dusmas. Bet varbūt paver ceļu dziļākai izpratnei un attiecību kvalitātei?

Teātrī spēlē dažādu vecumu dalībnieki, kuri par savu vaļasprieku un kaislību izvēlējušies teātri, bet pārējā laikā studē un strādā radošās profesijās. 2021. gadā teātris nosvinēja savu 25. gadu jubileju, iestudējot Henrika Ibsena drāmu “Heda Gablere”. Teātra nodarbībās dalībnieki var apgūt prasmes improvizācijas teātrī un aktīvi piedalīties lugas iestudēšanas procesā. Studijteātris “Aka” veido saturiski un stilistiski dažādus modernās dramaturģijas iestudējumus, repertuārā ir bijušas tādas izrādes kā S. Mrožeka “Atraitnes”, M. Makdonas “Klibais no Inišmānas”, K. Ludviga “Aizdodiet tenoru”, B. Srbļanovičas “Siseņi”, izrāde ar Ž. Pommerā tekstiem “Stāsti par mīlestību” u.c.

Informāciju sagatavoja: Evija Spresle, RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” direktores vietniece radošajā darbā, e-pasts: evija.spresle@riga.lv