Skrejoši cilvēki, kas bēg no teroristu grupējuma “Hamas” agresijas blakus brīvdabas mūzikas festivālam "Nova" Izraēlā

Artdocfest/Riga ielūdz uz filmu "Supernova. Drūmais saullēkts"

Starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību aicina noskatīties režisoru Duki Drora un Josi Bloka filmu Supernova. Drūmais saullēkts, kas pašlaik spēcīgi uzrunā cilvēkus visā pasaulē. Rīga ir viena no pirmajām pilsētām, kur notiek filmas pirmizrāde. Tā uz lielā ekrāna būs redzama trešdien, 6. martā, plkst. 21.00 kinoteātrī Splendid Palace.

Nakti, kad brīvdabas festivālā ar mūziku, dejām un kopā sanākšanas prieku klātesošie svinēja jaunības laimi un brīvību, pārtrauca raķešu šāviņi debesīs, ko sākotnēji daudzi noturēja par iespaidīgiem specefektiem, nevis uvertīru stindzinošu šausmu un zvērību piesātinātai rītausmai. Izraēlā plosījās ļaunums, kas kvēlojošā naidā bija ielauzies no Gazas joslas. Par to visu aizkustinoši un šokējoši, izmantojot kadrus no dažādiem avotiem un intervijas ar izdzīvojušajiem, hronoloģiskā secībā stāsta filma "Supernova. Drūmais saullēkts".

Dokumentālā kino režisors Duki Drors uzskata par savu misiju parādīt plašai auditorijai filmu, ko radošās darbības ietvaros veidot bijis emocionāli vissmagāk. Artdocfest/Riga uzlūko šo darbu kā īpaši nozīmīgu akcentu savā programmā, jo kaimiņos esošās agresorvalsts prezidents ir saārdījis Eiropas drošības audeklu ne vien ar noziedzīgo karadarbību Ukrainā, bet arī ar haosa un melu sēšanu cilvēku prātos, vardarbību un konfliktu eskalēšanu, kur vien spēj aizsniegties.

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla Artdocfest/Riga norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Izraēlas vēstniecība, Dānijas kultūras institūts, radio SWH, uzņēmums Skrīveru saldumi, Neighbourhood Riga, portāls Meduza, aģentūra LiveRiga, platforma Artdoc.Media, mākslas centrs Zuzeum, portāls LSM.lv, portāls Delfi.lv, žurnāls Kino Raksti, kinoteātris Splendid Palace, Vācijas televīzijas kanāls Deutsche Welle, ASV televīzijas kanāls Current Time TV, ASV raidorganizācija Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība, biedrība Tavi draugi, viesnīca Pullman Hotels and Resorts un televīzijas kanāls TV Rain.

Artdocfest/Riga filmu seansi notiks tradicionālajās festivāla mājvietās – kinoteātrī Splendid Palace, kā arī mākslas centrā Zuzeum. Vairāk par filmām un informācija par biļešu iegādi un seansiem pieejama festivāla Facebook un Instagram lapās, kā arī mājaslapā www.artdocfest.com/lv.  

Papildu informācija: Vaiva Bauze, festivāla producente, vaiva@artdocfest.lv

IDFF ARTDOCFEST/RIGA