Attēls no kinoteātra Splendid Palace filmas seansa laikā

Publicitātes attēls

Atskats Artdocfest/Riga ceturtajā un ieskats piektajā dienā

Festivāla piektajā dienā, 5. martā, k/t Splendid Palace skatītājus gaidīs vairāki dziļi kinodarbi. "Un viņi runās par mums" seko divu galveno varoņu – Sergeja un Annas – neparastajiem likteņiem un centieniem atrast savu vietu pasaulē un dzimtajā Ukrainā. "Atpakaļskata spogulī" filmas režisors un furgona vadītājs evakuē cilvēkus no Ukrainas, ieklausās cilvēkos, kuri pēc Krievijas nāvi un ciešanas nesošā iebrukuma ir ceļā uz nezināmo. Dmitrijeva lieta ir satriecošs stāsts par viena cilvēka cīņu pret Krievijas īstenoto patiesās vēstures dzēšanu un centieniem saglabāt piemiņu par nu vairs nepastāvošās noziedzīgās valsts upuriem.

Savukārt dubultseansā notiks pirmizrāde Ivara Zviedra dokumentālai filmai "Kaprači" - par vīriem, kas mums visiem sagatavo mūža mājas, un "Plāns paradīzei", kurā atsedzas somu un nepāliešu kultūrkonflikts, kad Nepālā jāslejas jaunai, mūsdienīgai pilsētai.

Taču vakar, festivāla ceturtajā dienā, dokumentālā kino cienītāji pulcējās k/t Splendid Palace, lai noskatītos dubultseansus "Pozīcija" / "Burvju kalns", "Bardo aizkulisēs" / "Tinte, asinis un zeķes" un "Migla" / "Fotogrāfija piemiņa". Kā arī aizkustinošos solo seansus filmām "Reiz bijām ogļrači" un "Meli, ko sev iestāstīju". Filmu seansiem sekoja tikšanās ar režisoriem, veidojot atklātas diskusijas un atbildot uz skatītāju uzdotajiem jautājumiem.

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla Artdocfest/Riga norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Polijas vēstniecība, Izraēlas vēstniecība, Dānijas kultūras institūts, radio SWH, uzņēmums Skrīveru saldumi, Neighbourhood Riga, portāls Meduza, aģentūra LiveRiga, platforma Artdoc.Media, mākslas centrs Zuzeum, portāls LSM.lv, portāls Delfi.lv, žurnāls Kino Raksti, kinoteātris Splendid Palace, Vācijas televīzijas kanāls Deutsche Welle, ASV televīzijas kanāls Current Time TV, ASV raidorganizācija Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība, biedrība Tavi draugi, bārs Piana Vyshnia, viesnīca Pullman Hotels and Resorts  un televīzijas kanāls TV Rain.

Artdocfest/Riga filmu seansi notiks tradicionālajās festivāla mājvietās – kinoteātrī Splendid Palace un mākslas centrā Zuzeum. Vairāk par filmām, seansiem un biļešu iegādi – festivāla Facebook un Instagram lapās, kā arī mājaslapā www.artdocfest.com/lv.  

Papildu informācija: Vaiva Bauze, Festivāla producente vaiva@artdocfest.lv

IDFF ARTDOCFEST/RIGA