Deju grupa "Ritms" iesoļo 55. jubilejas gadā

Deju grupa "Ritms" iesoļo 55. jubilejas gadā

2024. gadā deju grupa "Ritms" svin savu 55. gadskārtu, un šo jubileju dejotāji svinēs visu gadu, aicinot skatītājus uz dažādiem pasākumiem. Svinību gadu ieskandinās koncerts “Mirklis laikā” 21. janvārī VEF Kultūras pilī.

Deju grupas "Ritms" vēsture sākās tālajā 1969. gadā VEF Kultūras pils paspārnē, kad dzima pirmā estrādes/šova deju grupa Latvijā. Paaudzēm mainoties, deju grupa vienmēr dzīvojusi vienā elpā un ritmā ar sava laika tendencēm, allaž bijusi un joprojām ir mūsdienīgi radoša vieta. Te jauniešiem ir iespēja satikt profesionālus dejotājus un horeogrāfus, ar kuriem kopā veidot augstvērtīgus dejas mākslas notikumus. Deju grupas "Ritms" mākslinieciskā vadītāja kopš 2002. gada ir horeogrāfe Elīna Gaitjukeviča.

55. jubilejas gada svinības sāksies jau 21. janvārī, kad dejotāji savus skatītājus aicinās uz ikgadējo ziemas koncertu “Mirklis laikā” VEF kultūras pilī. Deju grupa "Ritms" sola savus skatītājus priecēt gan ar pavisam jaunām dejām, gan ar visiem iemīļotiem "Ritma" repertuāra priekšnesumiem. Koncertā uzstāsies deju studijas vidējo un vecāko grupu dejotāji. Koncerta horeogrāfijas veidos Dmitrijs Gaitjukevičs, Olga Spridzāne, Kristina Tumakova, Andris Bukovlovskis.

Svinību turpinājumā, 12. februārī,  "Ritma" dejotāji aicina visus uz ļoti īpašu un sen gaidītu notikumu – dejas izrādi “Klātbūtnē”, kas kustību un mūzikas valodā vēstīs par dabas īpašo klātesamību cilvēka dzīvē. Izrādē satiksies deju grupas "Ritms" dejotāji, koklētāju ansamblis CANTATA un mūziķi Aigars Raumanis, Uģis Upenieks un Santa Valere. Izrādes muzikālo partitūru veido komponista Ludovico Einaudi muzikālais cikls “Elementā”, kuru īpaši kokles skanējumam aranžējis mūziķis Aigars Raumanis. Izrādes norises vieta – VEF Kultūras pils.

Pavasara vidū, 14. aprīlī, deju studija "Ritms" aicinās skatītājus iepazīties ar studijas jaunākajiem dalībniekiem. Koncertā “Mazo dejotāju lielās dejas” paši mazākie studijas audzēkņi ieņems lielo VEF kultūras pils skatuvi un patiesi aizrautīgi izdejos jaunapgūtās dejas. Koncerta otrā daļa tiks veltīta mūziklu tēmai un tajā "Ritma" dejotāji satiksies ar vokālās studijas MOMO dziedātājiem, iedzīvojoties dažādu pasaules slavenu mūziklu stāstos.

13. maijā deju studija "Ritms" pārsteigs savus skatītājus ar ļoti radošu dejas projektu – MAZO FORMU dejas izrādes. Projekts aizsācies 2018. gadā un jau ir kļuvis par ikgadēju studijas tradīciju: Īsformāta dejas izrādes veidos profesionāli horeogrāfi kopā ar deju studijas "Ritms" jauniešiem. Viena vakara programmā tiks piedāvāti trīs oriģināldarbi, katrs no tiem savā īpašajā horeogrāfa rokrakstā un stilistikā.

Jubilejas gada kulminācija gaidāma vasaras sākumā, kad ir īstais laiks, lai no sirds priecātos par dzīvi un deju. 15. jūnijā VEF kultūras pils lielajā zālē notiks deju studijas "Ritms" 55. gadu jubilejas lielkoncerts, kurā dejotāji retrospektīvi atskatīsies uz gadu gaitā paveikto un priecēs savus skatītājus ar visu laiku labākajām "Ritma" dejām.

Deju studijas