Džeza koncertsērijā uzstāsies kolorītā franču-togo dziedātāja Lora Prinsa

Džeza koncertsērijā uzstāsies kolorītā franču-togo dziedātāja Lora Prinsa

3. novembrī šā gada rudens koncertsēriju “Art of Riga Jazz” Latvijas Radio 1. studijā noslēgs kolorītā franču-togo dziedātāja Lora Prinsa kopā ar pianistu Gregoriju Privatu no Martinikas.

Lora Prinsa (Laura Prince) ir franču-togo dziedātāja un komponiste ar plašu skatījumu uz mūzikas pasauli. Kopā ar pianistu un aranžētāju Gregoriju Privatu viņa izpilda dvēseliskas melodijas afrolatīņu ritmos. Lora vienmēr miksējusi kopā savas globālās mūzikas ietekmes ar izcilo blūza un džeza balsu mantojumu. Kā lasāms franču džeza portālā “Jazz in”, tad klausītājus sagaida “dziļa un atraktīva, dziļa un jutekliska, maiga jūtīguma pilna balss ar nelielu melanholijas nokrāsu, ar tonalitāti, kas pamīšus ir diezgan tumša vai pat nikna.”

Loras kā komponistes un arī dziedātājas muzikālās ietekmes ir ģeogrāfiski un žanriski plašas. Viņas daiļradē tikpat labi var saklausīt Kubas salsas dīvas Selijas Krusas vai afrobīta karaļa Felas Kuti, kā franču šansona karalienes Edītes Piafas vai svinga meistara Šārlza Aznavūra muzikālos nospiedumus. Tēva ietekmē viņa bērnībā aizrāvusies arī ar klasiskās mūzikas dižgaru Mocarta un Baha radītajiem skaņdarbiem. Attiecīgi Lora smēlusies iedvesmu ne tikai no dažādām pasaules lokācijām un mūzikas žanriem, bet arī ļoti dažādiem laikiem, kā arī sociālpolitiskajām vibrācijām, jo par saviem elkiem uzskata arī savulaik ļoti aktīvās civiltiesību aizstāves Ninu Simonu un Etu Džeimsu. Ne velti viņu mēdz dēvēt par “jaunu sirdi ar vecu dvēseli”.

Pirms koncerta notiks mūzikas žurnālista Kaspara Zaviļeiska vadīta saruna, ļaujot vēl vairāk izprast mākslinieku radošās darbības nianses.

“Art of Riga Jazz” ir festivāla “Rīgas Ritmi” improvizācijas un džeza mūzikas koncertu sērija muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē.

Šīs sērijas ietvaros Rīgā jau uzstājušies tādi pasaules klases mākslinieki kā amerikāņu pianists Emmet Cohen, itāļu grupa “Satoyama”, itāļu pianists Lorenzo De Finti, spāņu dziedātāja un tromboniste Rita Payés, amerikāņu basģitārists Richard Bona un kubiešu pianists Alfredo Rodriguez, itāļu apvienība “XY Quartet”, amerikāņu ģitārists Charlie Hunter un dziedātāja Lucy Woodward, amerikāņu ģitārists Jonathan Kreisberg, amerikāņu steel guitar meistars Roosevelt Collier, amerikāņu bundzinieks Terry Bozzio, amerikāņu trompetists Christian Scott, britu dziedātāja ALA.NI, britu pianists Bill Laurance, portugāļu dziedātājs Salvador Sobral, norvēģu dziedātāja Kristin Asbjornsen, vācu ģitārists Joscho Stephan, vācu pianists Ralf Schmid, brazīliešu dziedātāja Paula Morelenbaum, beniniešu ģitārists un dziedātājs Lionel Loueke, britu/dāņu/zviedru trio “Phronesis”, a cappella grupa “Accent” un vēl citi lieliski mūziķi.

Koncertsēriju atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība, Itālijas Republikas vēstniecība, Francijas Republikas vēstniecība, “Latvijas gāze”, “Tele 2” un citi kvalitatīvu mūziku mīloši labvēļi.

Koncerta sākums plkst. 19.00. Biļetes nopērkamas bilesuparadize.lv.

Festivāla “Rīgas Ritmi” mājas lapa: http://www.rigasritmi.lv/lv/sakums