Festivālā “Windstream” – dejas ar Daumantu Kalniņu un Zaļupes jaundarbs

Festivālā “Windstream” – dejas ar Daumantu Kalniņu un Zaļupes jaundarbs

Orķestra “Rīga” tradicionālais festivāls “Windstream” arī šogad ir iecerējis sasildīt klausītājus, un jau pirmajā pavasara dienā, 20. martā, notiks tā atklāšanas koncerts, kurā kopā ar orķestri uzstāsies izcili solisti.

Atklāšanas koncertā “Sākam pavasari!” 20. martā plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī varēs dzirdēt 20. gadsimta otrās puses deju mūziku džeza ritmos, to atskaņos orķestra “Rīga” bigbends Roberta Martini vadībā un dziedātājs Daumants Kalniņš, bet mūziķu skanējumu izkrāšņos stepa deju grupa “Soul Tap” un dejas mākslinieki Egija Abaroviča un Reinis Rešetins.

“Šis būs koncerts deju mūzikas gardēžiem,” atklāj koncerta diriģents, džeza mūzikas interprets un saksofonists Roberts Martini. “Vairāku deju stilu apkopojums – no klasiskās līdz latīņamerikāņu dejai – valsis, tango, svings, rokenrols un citu žanru deju mūzika. Priekšnesumi – cits par citu krāšņāki, pateicoties lieliskajiem solistiem un lieliskajiem orķestrantiem. Programmā skanēs arī Neta Kinga Kola un Maikla Bublē spilgtākās dziesmas. Vienvārdsakot – enerģija!”

Vērā ņemams solās būt arī festivāla “Windstream” noslēguma koncerts “Jauns”, kas 15. aprīlī plkst. 19.00 izskanēs Lielajā Ģildē – tajā pirmatskaņos Riharda Zaļupes Simfoniju pūtēju orķestrim, programmā varēs dzirdēt arī skaņdarbus, kuros klasisko pūšaminstrumentu orķestra skanējumu papildinās tehno, elektroniskās mūzikas, džeza un bībopa ritmi. Kopā ar orķestri “Rīga” muzicēs saksofonu kvartets “Atomos”, diriģēs orķestra mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns.

Biļetes uz festivāla “Windstream” koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzē”.