Folkloras un seno cīņu kopas “Vilkači” svētku koncerts “Dziesma – tautas spēka avots”

Folkloras un seno cīņu kopas “Vilkači” svētku koncerts “Dziesma – tautas spēka avots”

18. novembrī plkst. 17.00 Latvijas Kara muzejā Smilšu ielā 20 Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” folkloras un seno cīņu kopa “Vilkači” ielūdz uz Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīto koncertu avots “Dziesma – tautas spēka avots”, kurā tiks iezīmētas un atspoguļotas Latviešu tautas spēka galvenās īpašības, kuras ļāvušas tautai izdzīvot cauri gadu simteņiem un uzplaukt skaistā brīvā valstī. 

Ieeja bez maksas.

Koncertā skanēs dziesmas no “Vilkaču” agrīnā repertuāra – tautasdziesmas un to apdares, kas iekļautas arī Dziesmu svētku repertuārā. Koncerta laikā dalībnieki dalīsies ar savām pārdomām par Latviju, brīvību, Ukrainu, dziesmas nozīmi, Dziesmu svētkiem, barikādēm, atmodas laiku, dziesmas spēku un dziesmas varu.

Folkloras un seno cīņu kopa “Vilkači” pamatsastāvā darbojas gan dziedātāji, gan mūziķi, kuri, izmantojot tradicionālos instrumentus un balsis, spēj panākt spēcīgu tradicionālu skanējumu, kas spēj uzrunāt klausītājus jebkurā vecuma grupā. Visi kopas dalībnieki ir vīrieši, kas folkloras kopu vidū nav bieži sastopama parādība un tas izpildījumam piešķir unikālu skanējumu.

Ar Rīgas pašvaldības organizētajiem Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem vairāk var iepazīties tīmekļvietnē www.svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: Evija Spresle RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” direktores vietniece radošajā darbā, e-pasts: evija.spresle@riga.lv

 

Galerijas