Grīziņkalnā norisināsies Miķeļdienas pasākums “Apjumības Grīziņkalnā”

Grīziņkalnā norisināsies Miķeļdienas pasākums “Apjumības Grīziņkalnā”

Kurp doties gaidāmajās brīvdienās kopā ar ģimeni? Noteikti, ka uz Grīziņkalna parku, Rīgā, kur 23. septembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 norisināsies Miķeļdienai veltīts pasākums “Apjumības Grīziņkalnā”.

Svinot rudens saulgriežus, ikviens aicināts vienā no skaistākajiem Rīgas parkiem – Grīziņkalnā, baudīt amatiermākslas kolektīvu koncertu, izzināt Miķeļdienas tradīcijas, piedalīties dančos un apgūtas rotaļas folkloras kopu vadībā. Koncertā ar dziesmām un dejām klātesošos priecēs tādi kolektīvi kā bērnu vokālās studijas “Dzeguzīte” un “Knīpas un Knauķi”, bērnu tautas deju ansamblis “Dzirkstelīte” un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Oglīte” un “Rits”, Rīgas Danču klubs un folkloras kopa “Skandinieki”. Rudens saulgriežu svinības ar atraktīvu rotaļu un danču programmu noslēgs etno kompānija “Zeidi”.

Pasākumā darbosies arī Līvu mantojuma telts, kurā kopā ar folkloras kopas “Skandinieki” dalībniekiem būs iespēja degustēt dažādus līvu ēdienus un iepazīt līvu kultūras mantojumu caur dažādām spēlēm un radošajām darbnīcām. Pasākumā darbosies Latvijas labumu tirdziņš, kurā tikt pie gardas maizītes, siera un gaļas izstrādājumiem, kā arī pie svaigākajiem dārzeņiem un citiem gardumiem, ko piedāvā mūsu Latvijas zemnieki un mājražotāji. Savukārt tautas tēlotājmākslas studijas “Kolorīts” dalībnieku vadībā norisināsies gleznošanas plenērs un teritorijā pie Grīziņkalna bērnu laukuma ikviens varēs sacensties lielajās koka spēlēs.

Tiekamies rudens saulgriežu svinībās Grīziņkalna parkā!

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana un filmēšana.

Ar visiem pašvaldības rīkotajiem rudens izglītības un kultūras notikumiem iespējams iepazīties tīmekļvietnē rudens.riga.lv un Rīgas pašvaldības Facebook kontos “Rīgā mācās” un “Rīgā notiek”.

Pasākumos ieeja ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja: Evija Spresle, RD IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums”, direktores vietniece radošajā darbā, e-pasts: evija.spresle@riga.lv

 

                                                                                                                            

Galerijas