Izstāde “Ziemas pasaka” Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” skatlogos

Izstāde “Ziemas pasaka” Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” skatlogos

No 2022. gada 15. decembra līdz 2023. gada 15. janvārim Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” skatlogos visu diennakti skatāma izstāde “Ziemas pasaka”.

Vizualizācijās, kuras izlīmētas kultūras centra lielajos skatlogos, apmeklētāji var atpazīt Kraukšķīti un viņa draugus, kā arī izlasīt fragmentus no latviešu rakstnieces Margaritas Stārastes skaistā Ziemassvētku stāsta “Ziemas pasaka”. M. Stārastes darbi ievedīs bērnus un viņu vecākus interesantā Ziemassvētku piedzīvojumu virpulī.

Margarita Stāraste savas mākslinieciskās darbības 66 gados ir sarakstījusi un ilustrējusi ap 100 grāmatu. Ilustrācijas tapušas arī vairāk nekā 40 citu autoru darbiem, tā radot prieku un pirmo iepazīšanos ar grāmatu daudzām Latvijas bērnu paaudzēm.

“Ziemas pasaka” sarakstīta un ilustrēta 1972. gadā. Stāstā meža iemītnieki gatavojas Ziemassvētkiem. Sniegbaltīte cep piparkūkas, bet rūķi gatavo rotaļlietas meža zvēriem. Stāstu caurvij mazs piparkūku vīriņš Kraukšķītis, ar kuru notiek brīnumainas lietas.

Autores darbos par pasaku tēliem ir pārtapuši gan koki, gan augi un pat dabas parādības. M. Stārastes ilustrācijām un tekstiem ir raksturīga pozitīva un sirsnīga emocionālā intonācija, savukārt izvēlētie tēli ir labestīgi un zinātkāri.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem. Ar visiem svētku pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi pašvaldības sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv