Koncertu cikla “Vasaras noskaņas” pirmais koncerts

Koncertu cikla “Vasaras noskaņas” pirmais koncerts

Iveta Baumane un Roberts Pētersons, kuri sevi ir pieteikuši ar grupas nosaukumu “Eridana”, Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” apmeklētājiem 1. augustā plkst. 18.00 piedāvās koncertprogrammu “Tagad, šeit un tūlīt”, kurā būs dzirdamas dueta oriģinālkompozīcijas no grupas jaunākā albuma, kā arī dziesmas, kuras iekļautas vairāku radio staciju rotācijā – “Kad satiksimies”, “Iededz gaismu savā logā”, “Ir lemts kopā būt”, “Zeme skaistākā”, “Ja tu esi puse” u.c. Koncertā būs dzirdamas arī Latvijā populāru komponistu melodijas.

Grupas “Eridana” nosaukums var šķist neparasts, taču Iveta Baumane stāsta, ka šis vārds viņai ir bijis visu laiku acu priekšā, jo viņas vecāku mājas pagalmā ir akmens ar tieši šādu nosaukumu.

Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona iepazīšanās notika projektā "EletroFolk" – Aināra Majora dibinātā pasaules mūzikas apvienībā. Kad iestājās pauze koncertdarbībā, abi nolēma apvienoties Ziemassvētku akustiskajā koncertā. Pirmā kopīgā dziesma “Kad satiksimies” tapa nenojaušot, ka duetam būs ilgs un muzikāli ražīgs turpinājums. Dziesmas abi mūziķi sacer kopā – pārsvarā tā ir Roberta Pētersona mūzika, Ivetas Baumanes teksti, bet ir arī otrādi. Lomas šajā ziņā nav strikti sadalītas. Grupas sastāvā darbojas arī sitaminstrumentālists Sanijs Bondars, kurš ir bagātinājis savu pieredzi uzstājoties kopā gan ar pašmāju, gan ārzemju mūziķiem.

Ieeja koncertā bez maksas

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv.