Lāčplēša dienas piemiņas brīdis Sudrabkalniņā

Lāčplēša dienas piemiņas brīdis Sudrabkalniņā

2022. gada 11. novembrī plkst. 15.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centrs "Imanta" aicina uz Lāčplēša dienas piemiņas brīdi Sudrabkalniņā (Rīgā, Slokas ielā 161).

Ik gadu 11. novembrī, Lāčplēša dienā, tiek godināti visi Latvijas brīvības cīnītāji. Tā ir diena, kad atceramies un pieminam varonīgos vīrus, dēlus, tēvus un drosmīgās sievas. Tā ir diena, kad pieminam savus varonīgos cīnītājus un atceramies, ka brīvību nedāvina, to izcīna.

Šogad, 2022. gada 11. novembrī, plkst. 15.00  pēc piemiņas brīža Sudrabkalniņā uzstāsies vīru kopa “Vilki”, folkloras kopa “Vilcenes”, kas kopā ar aktiera Raimonda Celma dzejas lasījumiem un Rīgas 6. vidusskolas orķestri, diriģenta Haralda Bārzdiņa vadībā, radīs vēstījumu, ka karš skar ikvienu – gan vīrus un sievas, gan jauniešus, nešķirojot vecumos, dzimumos vai profesijās.

Sudrabkalniņš ir piemiņas vieta 6. Rīgas kājnieku pulka kareivjiem - pilsētas aizstāvjiem, kas 1919. gada novembrī padzina bermontiešus no Anniņmuižas. Tas atrodas starp Slokas ielu un Kurzemes prospektu, Rīgā – vietā, kur 6. Rīgas kājnieku pulks atbrīvošanas kaujās ar bermontiešiem no 1919. gada 3. līdz 11. novembrim cieta vislielākos zaudējumus.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības organizētajiem valsts svētku mēneša pasākumiem. Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem aicinām sekot Rīgas pašvaldības sociālo tīklu kontā "Rīgā notiek", kā arī tīmekļvietnēs https://kultura.riga.lv un https://svetki.riga.lv.

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv