Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderi” parkā atklāta jauna kultūrtelpa “Strops”

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderi” parkā atklāta jauna kultūrtelpa “Strops”

29. jūlijā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderi” parkā jaunās kultūrtelpas “Strops” ietvaros norisināsies apkaimes iedzīvotājiem veltīts radošs un romantisks vasaras vakara notikums.

No plkst. 17.00 līdz plkst. 18.10 romantiskas un radošas vasaras vakara nokrāsas apmeklētājiem nodrošinās stīgu trio “Madara” (attēlā). Grupā muzicē čelliste un dziedātāja Madara Fogelmane, čelliste Erna Daugaviete un kontrabasiste Undīne Adele Berga.

Pēc koncerta no plkst. 18.20 līdz 19.30 aicināsim apmeklētājus piedalīties zīda apgleznošanas meistarklasē kopā ar mākslinieku un tekstila speciālistu Jāni Tropu. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja apgleznot zīda interjera priekšmetu – logā karināmu dekoru, kas paliks viņu īpašumā.

Svarīgi pieminēt, ka 29. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 17.00 Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderi” namā norisināsies “Brīvsesdiena Dauderos”, kuras ietvaros apmeklētājiem ir iespēja muzeju apmeklēt bez maksas!

Nākmareiz “Stropā” tiksimies 26. augustā, kur no plkst. 17.00 līdz 18.10,  kopā ar mūzikas terapeiti Ivetu Škrabu varēs uzzināt vairāk par mūzikas terapiju un tās nozīmi cilvēka dzīvē. Pēc sarunas no plkst. 18.20 līdz 19.30 apmeklētājiem būs iespēja pielietot tikko iegūtās zināšanas praksē, baudot mūziķu kvinteta “Ventus” koncertu.

N.B. Ieeja pasākumos BEZ MAKSAS!  

Pasākumus ar Rīgas domes atbalstu rīko Ziemeļrīgas kultūras apvienība sadarbībā ar Latvijas Nacionālā muzeja parku “Dauderi”.

Šis ir viens no Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem. Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Rīgas vasaras kultūras pasākumiem iespējams iepazīties  tīmekļvietnē https://vasara.riga.lv/, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: Vivija Vītola, Ziemeļrīgas kultūras apvienības projekta mākslinieciskā vadītāja. E-pasts: vivija.vitola@riga.lv.