Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

2023. gada 4. maijā, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” notiks tematiskās ekskursijas “Latvijas valsts trīs simboli” un muzejs būs rotāts īpašām ziedu kompozīcijām.

4. maijā atzīmējam dienu, kad tika atjaunota Latvijas Republikas neatkarība. Svinot šos valsts svētkus, muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” plkst. 12.00, 14.00, 16.00 notiks trīs īpašas ekskursijas “Latvijas valsts trīs simboli”.

Lai uzzinātu par 20. gs. sākuma notikumiem, kas veicinājuši tautas brīvības garu Latvijā, stiprinājuši ticību tautas spēkam un modinājuši apziņu lieliem sapņiem, būs iespējams doties muzeju projektu vadītāja Mg. hist. Dzintara Gilbas vadītās tematiskās ekskursijās, kuras iepazīstinās ar trijiem Latvijas valsts simboliem – karogu, ģerboni un himnu, sniegs ieskatu to vēsturē un ceļu līdz oficiālā simbola statusam.

Visas dienas garumā muzejs aicina aplūkot arī īpašām ziedu kompozīcijām rotāto jūgendstila interjeru, apskatīt jaunākās izstādes “Pamosties sapnī” un “Flīzes” un nofotografēties jūgendstila fotosalonā.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi jugendstils@riga.lv vai zvanot pa tālruni 67181465.

Dalība ekskursijā bez maksas, ieeja muzejā par īpašu cenu – 5 EUR pieaugušajiem, 3 EUR skolēniem/studentiem/pensionāriem.

Šis ir viens no 4. maija svētku pasākumiem Rīgā. Ar visiem Latvijas neatkarības atjaunošanas dienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv/, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

Papildu informācija:Dzintars Gilba, muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” projektu vadītājs. E-pasts: dzintars.gilba@riga.lv