Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīto pasākumu programma Pārdaugavā

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu Pārdaugavas kultūras apvienība aicina uz vairākiem bezmaksas pasākumiem dažādām gaumēm. Svētku programmā gan koncerti, gan demokrātiski joki un vides instalācija.

  • Vīru kora "Silvicola" svētku koncerts “Mūžu mūžos būs dziesma”   

1. maijā plkst. 13.00 Kultūras centrā “Imanta”, Lielajā zālē, Anniņmuižas bulvārī 29. Ieeja bez maksas.   

Meža darbinieku vīru kora “Silvicola” dalībnieki aicina uz patriotisku koncertu, kurā izskanēs repertuārs “ar meža smaržu”. Koncertā dziedās solisti – Agate Grīnhofa, Aleksandras Dimitrovas un Jānis Almanis-Palmbahs. Pianists Ritvars Knesis un vakara vadītājs – Aldis Pūtelis. Koncertā izskanēs tādi skaņdarbi kā “Zaļi vīri zilās jūras krastā” (komp. Viktors Pizāns, teksts Marika Svīķe), “Rīga dimd” (Latv. tautasdz. Jāņa Cimzes apdarē), “Motto” (Raimonds Pauls, Imants Ziedonis) “Zaļu mežu šalkās” (Vācu mednieku dziesma), “Dvēseles dziesma” (Ēriks Ešenvalds, Anita Kārkliņa), “Atziedi, dvēsele” (Raimonds Pauls, Leons Briedis) un citas kora dziesmas.

  • Sieviešu stendaps demokrātiski joko   

3. maijā plkst. 19.00 Kultūras centrā “Imanta”, Vestibilā, Anniņmuižas bulvārī 29. Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots.

Stendapa kustība Latvijā reprezentē vienu no svarīgākajām vērtībām – vārda brīvību – kas ir viena no demokrātijas stūrakmeņiem. “Sieviešu Stendaps” ir apvienība, kurā sievietes joko par savu dzīvi un pasauli ap viņām. Savās stāvizrādēs viņas aicina visus izkāpt no ierastā, paskatīties uz sevi un citiem no malas un pasmieties par sevi un dzīvi. Stendapā piedalīsies: Baiba Baikovska, Santa Biezā, Inga Gaile, Mairita Rosicka un Aiva Birbele. Vada: Džemma Sudraba.  

  • Koncerts "Portreti"

3. maijā plkst. 19.00 Kultūras centrā “Iļģuciems”, Lielajā zālē, Lidoņu ielā 27 k-2 . Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots.

Piedalās Kristaps Vanadziņš, kurš ir viens no spožākajiem Latvijas mūsdienu džeza pianistiem. Viņa solo programmā būs iespēja ceļot dažādās pasaules sfērās un notikumos. Koncertā klausītāji izbaudīs dziļi personīgi radītās kompozīcijas un skices, kur Kristaps cenšas atklāt un uzzīmēt sevi un savu portretu. Savukārt klausītāju portreti tiks iemūžināti brīvās improvizācijās.       

 
Kristaps Vanadziņš
  • Svētku koncerts “Vācietis. Ziedonis. Jakovļevs”

4. maijā plkst. 19.00 Kultūras centrā “Imanta”, Lielajā zālē, Anniņmuižas bulvārī 29.  Ieeja bez maksas. Vietu skaits ierobežots.

Koncertā piedalīsies mūziķes – jaunās paaudzes spožā dziedātāja Katrīna Paula Felsberga un temperamentīgā pianiste Agnese Egliņa, Ģirta Jakovļeva lomā iejutīsies tautā iemīļotais aktieris Gundars Āboliņš.

Koncerta programmā dzirdēsim dzeju un latviešu vokālo kamermūziku ar mūsu izcilo dzejnieku Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša vārdiem. Dzeju, kas Latvijas kultūrainā ir ierakstīta zelta burtiem, lasīs harizmātiskais aktieris Gundars Āboliņš. Muzikāli vakara gaitā izskanēs dažādu paaudžu latviešu komponisti ­– Jēkabs Jančevskis, Romualds Kalsons, Juris Karlsons, Pēteris Plakidis, Pauls Dambis, Imants Zemzaris, Kārlis Lācis un Arturs Maskats, kuri atšķirīgos laikos un katrs savā mūzikas valodā ieauduši abu dzejnieku vārdus.

 
Ģirts Jakovļevs, Katrīna Paula Felsberga,  Agnese Egliņa. Foto Jānis Porietis
  • Konceptuāla akcija – vides objekts “Demokrātiskais kvadrāts”   

1. maija - 31. maijam Uzvaras parkā, Sakuras dārzā. Ieeja bez maksas.

Ērika Boža veidotā vides instalācija ilustrē demokrātisku un iekļaujošu sabiedrību, atklāj to kā, skatoties no dažādiem skatupunktiem, varam ieraudzīt kopainu. Objekts veidots ar iedzīvotāju līdzdalību un varēs kalpot ne vien kā apskates objekts, bet arī tikšanās un spontānu pasākumu norises vieta.

Rīko Pārdaugavas kultūras apvienība  

Plašāku informāciju par visiem valsts svētku pasākumiem un to norises programmu meklējiet mājaslapās - kultura.riga.lv un riga.lv, kā arī sekojiet līdzi Rīgas domes sociālo tīklu lapās “Rīga” https://www.facebook.com/Riga.lv un “Rīgā notiek” https://www.facebook.com/RigaNotiek.

Papildu informācija: Ieva Nagliņa, Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Pārdaugavas kultūras apvienība" projektu vadītāja

Ieva.naglina@riga.lv