Latvijas valsts svētku nedēļa Mazajā ģildē

RKTMC “Mazā ģilde” Latvijas valsts svētku nedēļā apmeklētajiem piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu. Latvijas 104. dzimšanas dienas priekšvakarā, 17. novembrī Mazās ģildes Lielajā zālē notiks koklētāju ansambļa “Cantata” koncerts “Man ir mana zeme-Latvija”, 18. novembrī tiešraidē būs skatāms svētku koncerts “Dzimtenes ainavas” un svētdien, 20. novembrī aicinām uz koncertu cikla “Mūzikas ceļojums” koncertu “Mūzikas ceļojums. Balss”. Līdz 21. novembrim Amatu ielas 3. nama logos būs skatāma digitālā izstāde “Bērni zīmē Latviju”, savukārt, mazagilde.lv un facebook.com/MazaGilde – Andra Rozenberga dokumentālā filma “Sods par sapni”.

Ceturtdien, 17. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Kultūras un mākslas centrā “Mazā ģilde” izskanēs koklētāju ansambļa “Cantata” koncerts “Man ir mana zeme – Latvija!”. Kopā ar čellistu Valteru Pūci un perkusionistu Uģi Upenieku ansambļa dalībnieces atskaņos gan izcilus koklei un čellam aranžētus latviešu komponistu skaņdarbus, gan īpaši šim notikumam komponista Ērika Ešenvalda radītu jaundarbu koklei, čellam un perkusijām “Mēness apdārzs”. Biļetes “Biļešu paradīze” un RKTMC “Mazā ģilde”.

18. novembrī plkst. 16.00 RKTMC “Mazā ģilde” Latvijas 104. gadadienas svētku koncertā “Dzimtenes ainavas” uzstāsies Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, mākslinieciskais vadītājs Jurģis Cābulis, pianiste Agnese Egliņa un Rīgas Doma kora skolas solisti. Koncertu moderēs mūzikas žurnāliste Liene Jakovļeva.

Svētdien, 20. novembrī plkst. 16.00 aicinām uz koncertu ciklu “Mūzikas ceļojums”, kurā muzicēs Rīgas mūzikas skolu jaunie vokālisti. Jaunajiem māksliniekiem un klausītājiem būs iespēja tikties ar pieredzējušiem un aktīvi koncertējošiem solistiem Viktoriju Pakalnieci (soprāns) un Juri Vizbuli (tenors). Koncertu moderēs mūzikas žurnāliste Anete Ašmane-Vilsone. Ieeja bez maksas.

Līdz 21. novembrim laika posmā no plkst. 17.00 līdz 23.00 Mazās ģildes Amatu ielas 3. nama logos būs skatāma digitāla bērnu zīmējumu izstāde “Bērni zīmē Latviju”. Digitālajā izstādē apskatāmi vairāk kā 150 Rīgas skolu un mākslas studiju bērnu un jauniešu darbi, kuros var aplūkot, kā savu pilsētu un valsti redz bērni; kas nākotnes rīdziniekiem pilsētā patīk un kāds šis neparastais laiks ir bērna acīm. Bērnu zīmējumus papildina arī novēlējumi Latvijai.

 

Filma “Sods par sapni” (1994) stāsta par divpadsmit latviešu inteliģences pārstāvjiem (“franču grupa’’), kuru aresti sākās 1951. gada 4. janvārī Rīgā. Citu pēc cita čeka arestēja Elzu Stērsti, Kurtu Fridrihsonu, Ievu Lasi, Maiju Silmali, Eleonoru un Alfrēdu Sausnes, Irīnu un Arnoldu Stubauus, Skaidrīti Sirsoni, Mirdzu Ersu, Miervaldi Ozoliņu un Mildu Grīnfeldi. Filmas autore Inta Geile-Sīpolniece, režisors Andris Rozenbergs, operators Kalvis Zalcmanis, skaņu operators Aivars Riekstiņš, producente Baiba Urbāne.

Šie ir vieni no Rīgas pašvaldības organizētajiem Latvijas valsts svētku mēneša pasākumiem. Ar visiem Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi to jaunumiem pašvaldības sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek“.