Lieldienu koncerti Mazajā ģildē

Lieldienu koncerti Mazajā ģildē

Piektdien, 29. martā, plkst. 16.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē aicinām uz Lielās Piektdienas koncertu “Kontemplācija”. Kamermūzikas programmā tiksies flautiste Dita Krenberga un arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli, aicinot klausītājus šajā pārdomu laikā ļauties suğestīvam ceļojumam franču un itāļu mūzikas lasījumos.

Koncertā skanēs Kamila Sensānsa, Nino Rotas, Gabriela Forē, Filipa Gobēra un Marka Bertomjē oriğinālmūzika flautai un arfai, kas ikreiz pārsteidz klausītājus un arī pašas izpildītājas ar plastiskumu, interpretācijas telpas plašumu un mainīgumu.

Savukārt, svētdien, 31. martā, plkst. 16.00 Mazajā ģildē izskanēs Lieldienu koncerts “Halleluyah”.  Koncertā piedalīsies RKTMC “Mazā ģilde” senās mūzikas ansamblis “Ludus” (mākslinieciskā vadītāja Māra Birziņa), Rūdis Cebulis (soprānists) un Beatrise Vilde (mecosoprāns).

Koncertā izskanēs garīga un laicīga satura dziesmas kā arī instrumentāli skaņdarbi un deju svītas no agrīnās renesanses līdz agrīnajam barokam. Dzirdēsiet tādu Rietumeiropas komponistu skaņdarbus kā – Gijoms Du Fejs, Ričards Alisons, Giovanni Felice Sances un Džons Pleifords. Koncerta atmosfēra būs prieka pilna, krāsaina un raiba kā Lieldienu ola. Lai atskan visur gaviles – HALLELUYAH!

Ieeja koncertos bez maksas.

Koncertus ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.

 

Informāciju sagatavoja:

Inita Malnača

RKTMC “Mazā ģilde” kultūras menedžere

67037411

Galerijas