LU pūtēju orķestris aicina uz “Mūziku Adventa laikā”

LU pūtēju orķestris aicina uz “Mūziku Adventa laikā”

Latvijas Universitātes pūtēju orķestris kopš savas dibināšanas 2008. gadā ik gadus koncertē Adventa laikā. Kolektīvs ir muzicējis Jaunajā Rīgas Sv. Ģertrūdes baznīcā, Rīgas Jēzus baznīcā, Rīgas Lutera baznīcā, Latvijas Universitātes Lielajā Aulā, kā arī vairākkārt Rīgas Mārtiņa baznīcā. Kopā ar orķestri koncertos vienmēr piedalās kori un solisti - vokālisti un instrumentālisti.

Arī šogad Otrajā adventē, 10. decembrī, Latvijas Universitātes pūtēju orķestris ar saviem diriģentiem Jāni Puriņu un Māru Lemkenu iepriecēs klausītājus Rīgas Mārtiņa baznīcā.

Šoreiz koncertu kuplinās jaunā čelliste Lizete Amēlīja Olekša, vokāliste Lioneta Roze un mūziķe no Ukrainas Anastasija Timoščenko, kuras instruments ir Ukrainas nacionālais instruments bandūra.

Koncertā skanēs gan tradicionālās Ziemassvētku melodijas, gan Antonīna Dvoržāka un Deivida Maslankas mūzika. Skanēs arī latviešu komponista Andra Vecumnieka dziesmas solistei ar pūtēju orķestri. Protams, liels pārsteigums būs ukraiņu nacionālā instrumenta bandūras saspēle ar pūtēju orķestri jaunās ukraiņu mūziķes Anastasijas Timoščenko atskaņojumā

Aicinām visus interesentus uz koncertu “Mūzika Adventa laikā” 2023. gada 10. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Mārtiņa baznīcā Slokas ielā 34.

Ieeja koncertā bez maksas.