Mazajā ģildē uzstāsies Gints Smukais un Īans Ītans Keiss

6. oktobrī plkst. 19.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē skanēs karstasinīgi ritmi un melodijas koncertā “Earth Suite”. Šis būs viens no iespaidīgākajiem koncertiem, kurā satiksies divi izcili ģitārspēles virtuozi – pašmāju zināmais Gints Smukais un Īans Ītans Keiss (Ian Ethan Case) no Bostonas, ASV.

Īans Keiss ir pasaulē viens no radošākajiem virtuoziem, kuram piemīt arī izdomas bagāta muzikalitāte. Pēc 2018. gadā izdotā albuma “Earth Suite” (Candyrat Records), kurā piedalījās 12 viesmākslinieki, 2023. gadā Īans Keiss atgriezies pie solo formāta, kas no jauna papildināts ar kājas perkusijām un jauniem elektroniskiem efektiem, kuri gaumīgi integrēti viņa meistarīgajā akustiskajā spēlē un nevainojamā dzīvās cilpas izmantošanā.

Koncertā būs līdz šim nedzirdēts divu ģitāristu tandēms, kura mūzikā ir daudz kopīgu dzīslu, kā tehniskā, tā arī muzikālās ietekmes ziņā. Abi mākslinieki izpildīs savu oriģinālmūziku, kā arī zināmas Latviešu un ārzemju melodijas, un demonstrēs ģitāras pirkstu spēles (“fingerstyle”) smalko mūzikas pasauli, kurā var satikties itin visi žanri.

Biļetes iegādājamas “Biļešu paradīze” kasēs un RKTMC “Mazā ģilde”. Biļešu cena – 5.00 EUR.

Koncertu organizē RKTMC “Mazā ģilde” ar Rīgas domes un VKKF atbalstu.