Muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” bērnu rīts kopā ar Runci Albertu

Muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” bērnu rīts kopā ar Runci Albertu

Muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” 17. septembrī  plkst. 11.00 sarīkojums “Bērnu rīts kopā ar Runci Albertu”.  Bērni apskatīs dažādus rakstāmpiederumus, atmiņu klades un citus ar skolu saistītus priekšmetus no muzeja krājuma. Varēs spēlēt prāta un atjautības spēles, kā arī Rīgas kartē meklēt skolu ēkas.

Septembris Latvijā tradicionāli ir jauna mācību gada sākums gan skolās, gan pirmsskolas bērnu iestādēs. Par godu šim zīmīgajam notikumam muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina uz sarīkojumu ģimenēm ar bērniem “Bērnu rīts kopa ar runci Albertu”. Bērni kopīgi ar Runci Albertu apskatīs izveidoto ekspresizstādi no muzeja krājumā esošajiem ar skolu saistītajiem  priekšmetiem un aplūkos skolas ēkas digitālajā ekspozīcijā.  Būs apskatāmi jūgendstila laikā lietotie spalvaskāti, tintnīcas, mācību grāmatas, kā arī atmiņu klades. Īpaša uzmanība tiks veltīta skolu arhitektūrai Rīgā 20. gs. sākumā un Reinholda Georga Šmēlinga arhitektūras mantojumam. Kā arī varēs spēlēt prāta spēles no senas skolas piezīmju grāmatiņas, kurā atrodami arī daudzi noderīgi padomi.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: jugendstils@riga.lv, Facebook lapā @RigaArtNouveau, pa tālruņa numuru 67181465.

Nodarbības ilgums 90 min. Dalības maksa katram dalībniekam 5.00 EUR.                         

Papildu informācija: Iveta Sproģe, muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” projektu vadītāja. E-pasts: Iveta.Sproge@riga.lv