Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina kopīgi atzīmēt jaunā mācību gada sākumu

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina kopīgi atzīmēt jaunā mācību gada sākumu

Atzīmējot Zinību dienu,  muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”  1. septembrī  plkst. 13.00  un 15.00  ekskursijas ar muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” projektu vadītājas Ivetas Sproģes stāstījumu par skolu arhitektūru 20. gs. sākumā Rīgā. Savukārt ekspresizstādē, kas muzejā būs skatāma no 1. līdz 11. septembrim: dažādi  rakstāmpiederumi, atmiņu klades un citi ar skolu saistīti priekšmeti no muzeja krājuma.

Septembris Latvijā tradicionāli ir jauna mācību gada sākums gan skolās, gan augstskolās. Par godu šim zīmīgajam notikumam muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina uz ekskursijām, kuras veltītas skolu arhitektūrai Rīgā 20. gs. sākumā. Īpaša uzmanība tiks veltīta Reinholda Georga Šmēlinga arhitektūras mantojumam, kurā ir vairāk nekā 20 skolu namu. Izveidotā ekspresizstāde no muzeja krājumā esošajiem ar skolu saistītajiem  priekšmetiem, būs papildinājums stāstījumam par skolas gaitām Rīgā jūgendstila periodā. Būs apskatāmi tolaik lietotie spalvaskāti, tintnīcas, mācību grāmatas, kā arī atmiņu klades.  

Ekskursijas muzejā Alberta ielā 12, (ieeja no Strēlnieku ielas) 2023. gada 1. septembrī  plkst. 13.00  un 15.00. Dalība ekskursijā ar ieejas biļeti muzejā. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.    

Papildu informācija: Iveta Sproģe, muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” projektu vadītāja. E-pasts: Iveta.Sproge@riga.lv.