Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina piedalīties radošā darbnīcā “No skices līdz izšuvumam”

Sestdien, 2023. gada 14. oktobrī, plkst. 11.00 muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina uz radošo darbnīcu “No skices līdz izšuvumam”. Dalībnieki varēs iepazīties ar tehniku, kā pārveidot zīmējumu par izšuvuma shēmu, ko plaši izmantoja pirms digitālā laikmeta.   

Rokdarbi bijuši neatņemama sievietes dzīves daļa jau no Senās Ēģiptes un Babilonas laikiem. Ar kultūras un tehnoloģiju attīstību mainījušies arī rokdarbu veidi, tiem kļūstot izsmalcinātākiem un sarežģītākiem. 20. gadsimta mijā čaklās mājsaimnieces jau varēja izmantot plašu rokdarbu un mājturībai veltīto periodisko izdevumu klāstu, bet pašas prasmīgākās  -  izveidot savu oriģinālu lietišķās mākslas objektu.

Meistarklasē, izmantojot muzeja sagādātos materiālus (pauspapīru, zīmuļus utt.), iemācīsimies pārveidot skaista zieda attēlu  par izšūšanas shēmu. Iepriekšēja pieredze nav nepieciešama. Veidojot tehnisko skici, būs jāņem vērā izvēlēto diegu veids, krāsa un kvalitāte, vēlamās struktūras un krāsu efekti, kā arī gatavā darba izmērs.

Dalības maksa radošajā darbnīcā – 10,00 EUR/personai. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot 67181465 vai rakstot jugendstils@riga.lv. Cenā ir iekļauts muzeja apmeklējums.

Papildu informācija: Jūlija Trofimova, Rīgas valstspilsētas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” projektu vadītāja. E-pasts: julija.trofimova@riga.lv.