Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” prezentēs Rīgu starptautiskajā jūgendstila izstādē Terasā

Foto no 2023. gada Terrassa Modernista Fair

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” prezentēs Rīgu starptautiskajā jūgendstila izstādē Terasā

No 10. līdz 12. maijam Rīgas valstspilsētas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” piedalīsies starptautiskajā jūgendstila izstādē - festivālā “21. Terrassa Modernista Fair”, kas notiks Spānijas pilsētā Terasā. To rīko Terasas pilsētas dome, un šogad tas veltīts industrijas un kultūras uzplaukumam jūgendstila laikā. 

Izstādē muzeja speciālisti apmeklētājus iepazīstinās ar Rīgas jūgendstila kultūrvēsturisko mantojumu un Latviju kā pievilcīgu tūrisma galamērķi. Atsevišķā, skaisti noformētā stendā būs iespēja iegūt informāciju par Rīgas arhitektūras, mākslas un kultūras mantojumu un muzeju kā jūgendstila mantojuma saglabātāju, kā arī darboties izglītojošās un interaktīvās programmās.

Dalība izstādē ir daļa no muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” tradicionālajām starptautiskajām aktivitātēm jūgendstila kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšanai un aizsardzībai Eiropā.


2024. gada festivāla plakāts

Papildu informācija: Zaiga Bogdanova, Rīgas valstspilsētas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” direktora vietniece. E-pasts: Zaiga.Bogdanova@riga.lv.