Nordeķu prieka mirkļu parks. Apkaimes cilvēku satikšanās

Nordeķu prieka mirkļu parks. Apkaimes cilvēku satikšanās

15. jūlijā no plkst. 11.00 visas dienas garumā Nordeķu parkā (Iļģuciemā) norisināsies Rīgas vasaras kultūras programma, kurā tiks atklāta Intas Rukas izstāde “Pārdaugava”, notiks treniņa nodarbība, radošā darbnīca bērniem, svarīgo jautājumu pēcpusdiena, eksursija  pa Nordeķu muižu un vairāki koncerti.

Nordeķu parka tuvumā dzīvo viena no izcilākajām latviešu mūsdienu fotogrāfēm Inta Ruka, kuras darbi iekļauti Latvijas mākslas kanonā un augstu novērtēti pasaulē. Tajos gadiem ilgi dokumentēti laukos un priekšpilsētās dzīvojoši cilvēki savā ikdienas vidē. No Intas Rukas darbiem gūts impulss šā gada Nordeķu prieka mirkļu parka programmas centrā likt apkaimes iedzīvotājus, viņu stāstus un iespēju savstarpēji satikties un iepazīties ar kultūras norišu palīdzību.

Programmu atklās Intas Rukas izstāde “Pārdaugava”, kurā viņa iemūžinājusi Iļģuciema un Āgenskalna iedzīvotājus. Atklāšanā notiks arī saruna ar fotogrāfi un viņas portretētajiem vietējiem cilvēkiem. Dienas laikā norisināsies arī meistardarbnīca jaunajiem fotogrāfiem ar mērķi iemūžināt apkaimi un tās iedzīvotājus šodien, ko vadīs māksliniece Vika Eksta un kuras rezultāti būs skatāmi izstādē programmas turpmākajos notikumos.

Dienas ievadā notiks horeogrāfes Sintijas Siliņas vadītā bodyART® funkcionālā treniņa nodarbība. Norisināsies arī sarunas “Kā iepazīties un uzsākt sarunu?”, ko vadīs psihologs Edgars Haritončenko un kurā piedalās RSU pasniedzējas – klīniskā psiholoģe un mediatore Ieva Pakse un sociālantropoloģe, attiecību veidošanas prakšu pētniece Ieva Puzo. Pēc sarunas tiks piedāvātas individuālas konsultācijas. Bērniem un jauniešiem būs pieejamas mākslas darbnīcas ar mākslinieci Katrīnu Gaili.  Savukārt vakarā notiks poļu klavesīnista Staņislava Lopušanska (Stanislaw Łopuszyński) koncerts, kuru mākslinieks piedāvā kā Ukrainas atbalsta iniciatīvu. Tam sekos Simonas Orinskas un BUTŌ Lab performance “DZEN”. Savukārt vakaru noslēgs Jēkaba Nīmaņa un “Jacob Noiman Festival band” koncerts.

PASĀKUMA PROGRAMMA: 

  • 11.00-18.00 Vikas Ekstas meistarklase jaunajiem fotogrāfiem (pieteikšanās: nordekupriekamirkli@gmail.com)
  • 13.00-14.00 bodyART® funkcionālā treniņa nodarbība ar horeogrāfi Sintiju Siliņu
  • 14.00-15.30 Intas Rukas izstādes “Pārdaugava” atklāšana un saruna
  • 14.00-18.00 Radošā darbnīca bērniem ar mākslinieci Katrīnu Gaili
  • 16.00-18.00 Svarīgo jautājumu pēcpusdiena. Kā iepazīties un uzsākt sarunu? Vada psihologs Edgars Haritončenko
  • 16.00, 17.00, 18.00 Nordeķu muižas eksursija 
  • 19.00-20.00 Klavesīnista Staņislava Lopušanska (Polija) koncerts
  • 20.30-21.30 Simonas Orinskas un BUTŌ Lab performance “DZEN”
  • 21.30-22.30 Jēkaba Nīmaņa un “Jacob Noiman Festival band” koncerts

Pieteikumu uz mākslinieces Vikas Ekstas fotodarbnīcu ar kontaktinformāciju tālākai saziņai sūtīt uz epasta adresi: nordekupriekamirkli@gmail.com

Uz bodyART® funkcionālā treniņa nodarbību ierasties apģērbā, kas ērts kustībām, līdzi jāņem paklājiņš un vingrots tiek zeķītēs vai ar basām kājām.

Visi pasākumi ir bez maksas. Ar visu Rīgas vasaras kultūras programmu var iepazīties, atverot saiti ŠEIT.