Notiks “Riga Noise” – jauns trokšņu mūzikas festivāls

Notiks “Riga Noise” – jauns trokšņu mūzikas festivāls

2. septembrī no plkst. 18.00  mākslas centrā “Totaldobže”, Viskaļu ielā 36, Rīgā, norisināsies jauns trokšņu mūzikas festivāls “Riga Noise”. 

“Riga Noise” ir jauns festivāls, kas koncentrējas uz radikālu, intensīvu un brutālu trokšņu mūziku, komplicētām un nekonvencionālām mūzikas formām un izpausmēm. Festivālā piedalīsies astoņi Latvijas un ārvalstu noise mūzikas mākslinieki.

Dāņu mākslinieks “Iron Sight” ir viens no šobrīd nozīmīgākajiem šāda žanra mūziķiem Eiropā, un viņa ierakstus izdevušas tādi leibli, kā “Total Black”, “Moral Defeat”, “Rengaine” un “Instruments Of Discipline”. Viņa mūziku raksturo satricinoši, kodolīgi bīti ar drona mūzikas iezīmēm, kā arī agresīvs vokāls.

Zviedru projekts “Noise Against Fascism” iepazīstinās klausītājus ar harsh noise estētiku, taču “Cabal Interest” no Igaunijas apvienos kliegšanu, distortētu fīdbeku un bītus, radot neērtas un griezīgas skaņas sinerģiju.

Savukārt, Latviju pārstāvēs tādi mākslinieki, kā “Lethal Ejaculation” – mūzikas projekts, kas fokusējas uz ritmisku troksni un power electronics, romantiski populistiskais mūzikas monoprojekts “Mūžamežs”, eksperimentālais skaņu trio “Powertsar”, kas apvieno balss eksperimentus ar trokšņainu sintezatora mūziku un bungu un basa modificētām skaņām.

Festivālā uzstāsies arī Latvijas industriālās un trokšņu mūzikas pārstāvis “Strops”, kura kura skanējuma noskaņu raksturo metāliski perkusiju dzēlieni ar drum’n’noise elementiem, kas savijas ar dramatiskas nolemtības dziesmu tekstiem. Savukārt, viens no senākajiem Latvijas eksperimentālās mūzikas pārstāvjiem “Error”, kurš koncertē reti, radīs skaņas mutācijas, kas ievedīs klausītāju garīgā audio ceļojumā, kas mīsies starp eksperimentālu, tumšu un raupju ambient trokšņu noskaņām. 

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā “Ticketshop”.

Pasākumu atbalsta Rīgas Dome un Totaldobže.

Papildu informācija: Elīna Semane, eliina.semane@gmail.com