Operetes teātris aicina uz svētku koncertprogrammu «Manos dzintara sapņos»

Operetes teātris aicina uz svētku koncertprogrammu «Manos dzintara sapņos»

8. novembrī plkst.19.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī un 12. novembrī plkst.15.00 Valmieras Kultūras centrā Operetes teātris aicina uz Latvijas valsts svētkiem veltīto, nacionālpatriotisko un vienlaikus vitālo un dzīvespriecīgo Operetes teātra teatralizēto koncertprogrammu «Manos dzintara sapņos».

Tajos populāras latviešu komponistu teātra melodijas izdziedās un izdejos solisti Sonora Vaice (soprāns), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Patrīcija Kozlovska (soprāns, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkne), Dainis Kalnačs (tenors) un Nauris Indzeris (baritons). Koncerta konferansjē lomā iejutīsies Agija Ozoliņa-Kozlovska.

«Manos dzintara sapņos ir laimes tik daudz!» teikts Viļa Plūdoņa dzejolī, kuru savai dziesmai – veltījumam Sonorai Vaicei – izvēlējies komponists Jānis Lūsēns. Šī noskaņa caurvīs arī Operetes teātra teatralizēto koncertprogrammu «Manos dzintara sapņos», kuru vieno sirsnīgi pozitīva, asociatīvi bagāta latviešu komponistu teātra un kino mūzika ar estētiski skaistām un labi pazīstamām melodijām.  

Sižets un mūzika skatītāju vedīs caur dažādiem cilvēka – mūsu līdzcilvēka, ikviena no mums, dzīves notikumiem un emocionālajiem stāvokļiem un noskaņām – no prieka līdz asarām, liekot aizdomāties un uzdodot sev jautājumus. Vai dzīve, kuru dzīvojam, ir teātris? Kas īsti veido Latviju? Vai tā ir mana un tava dzīve – kā daļa no Latvijas?  Melodijas vilināt vilinās dziedāt līdzi, jo tās ietvers populāru latviešu komponistu skaņdarbus:  melodijas no Elgas Īgenbergas operetes «Annele»,  Induļa Kalniņa «Silavas valsi»,  Raimonda Paula Kerijas un Herstvuda duetu un Kerijas dziesmu no mūzikla «Māsa Kerija», melodiju no filmas «Teātris», Elzas un Emīla duetu un «Skriešus atskrien laimīte un prieks» no dziesmuspēles «Pāri, kas dabonas», «Es vedīšu tevi uz tango» no mūzikla «Marlēna», «Saint-Germain bulvāris» no mūzikla «Dāmu paradīze», «Lai sasaucamies, lai dziedam!», «Nē, manis nav» no Jāņa Lūsēna rokoperas «Sfinksa» un viņa «Sapņotājas dziesmu» (komponista veltījumu Sonorai Vaicei), Zigmara Liepiņa dziesmu «Svētī debesīs šo zemi» no mūzikla «Vadonis» u.c.

Solisti, Operetes teātrim raksturīgā, sirsnīgā priekšnesuma manierē gan dziedās, gan dejos, un gluži kā modes skatē tiks mainīti krāšņi kostīmi. Programmu vadīs conferansje ar trāpīgām un saturīgām remarkām.

Koncertā piedalīsies arī dejotāji Terēze Megija Knauere un Ģirts Bisenieks, kā arī Operetes teātra kamerorķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Mākslinieciskā vadītāja  Agija Ozoliņa-Kozlovska, horeogrāfe Ieva Kemlere, kostīmu māksliniece Elita Milta-Niedrāja, grima māksliniece Liāna Repule, scenogrāfe Ineta Sipunova.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.

Vairāk informācijas: www.facebook.com/OperetesTeatris, www.operetesteatris.lv

Foto Juris Presņikovs, Oskars Jūra. Informāciju sagatavoja: Elza Hlevicka, Operetes teātra sabiedrisko attiecību speciāliste, e-pasts: sarunas@operetesteatris.lv