Par XXVIII Integratīvo mākslas festivālu "Nāc līdzās!"

Fonda arhīva foto no iepriekšējā gada festivāla

Par XXVIII Integratīvo mākslas festivālu "Nāc līdzās!"

Ceturtdien, 9. maijā, plkst. 12.00 VEF Kultūras pilī norisināsies XXVIII Integratīvā mākslas festivāla "Nāc līdzās!" lielkoncerts.            

Lielkoncertam no 1. atlases kārtas, kas notika iesūtot savu priekšnesumu video, žūrija izvirzīja 43 priekšnesumus no dažādiem Latvijas novadiem. Tajos piedalīsies pāri par 300 dalībniekiem no skolām ar speciālajām mācību programmām, no Valsts sociālās aprūpes centriem, bērniem un arī pieaugušajiem, no īpašo bērnu vecāku biedrībām, no dienas aprūpes centriem un būs arī daudz individuālo dalībnieku dažādos vecumos.

Lielkoncerts kā allaž būs tiešām liels un tajā būs pārstāvēti dažādi skatuves mākslas žanri – dziesmas, dejas, leļļu teātris, dzejas runāšana, dažādu instrumentu spēle un šogad Ukrainas meitene, kura mācās Vaivaru pamatskolā un trenējas pie Ukrainas trenera jaunajā paraolimpiskajā sporta veidā - dejās uz pilona, rādīs savu talantu gan dziedot, gan dejojot.  Koncerts ilgs vismaz 4 stundas.

Koncertu skatīsies un vērtēs  žūrijas komisija 5 cilvēku sastāvā:

  • Sarma Freiberga - Fonda "Nāc līdzās!" valdes priekšsēdētāja,
  • Kristaps Krievkalns - mūziķis,
  • Agnese Egliņa – pianiste,
  • Georgs Zujevs – diriģents,  
  • Juris Kaukulis – mūziķis, dziedātājs.

Žūrijas uzdevums no visiem koncerta priekšnesumiem izvēlēties 12 labākos, spilgtākos, kuru izpildītāji iegūs festivāla Laureāta titulu. Laureāta tituls dod tiesības pretendēt uz piedalīšanos labdarības koncertā "Nāc līdzās Ziemassvētkos!", kas šogad notiks 9. decembrī Ogres Kultūras centrā.

Būs arī skatītāju pārsteiguma balvas.

“Jau tagad zinu, cik grūts būs žūrijas uzdevums no daudzajiem interesantajiem priekšnesumiem izvēlēties tikai 12. Tas ir tik grūti, jo katrs mākslinieks savā skatuves darbā ielicis tik daudz darba”, tā Sarma Freiberga - žūrijas komisijas vadītāja, kura priekšnesumus vērtē jau daudzus gadus.  

Lielkoncerta starpbrīdī dalībniekiem būs iespēja redzēt 1. autsaideru mākslas izstādes darbus, kuru autori ir VSAC klienti, digitālā formātā.

Lielkoncerta dalībniekus ar savām dziesmām iepriecinās dziedātājs Juris kaukulis.

Lielkoncertā gaidīts ikviens, kurš ar saviem applausiem vēlas atbalstīt talantīgos bērnus, jauniešus un pieaugušos ar īpašām vajadzībām, kas drosmīgi kāps uz VEF Kultūras pils skatuves 9. maijā plkst 12.00! Ieeja bez maksas.

Lielkoncertu ar līdzfinansējumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.      

Festivāla mākslinieciskā producente Fonda "Nāc līdzās!" valdes priekšsēdētja Sarma Freiberga

 

Galerijas