Patriotisma nedēļa muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Patriotisma nedēļa muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Atzīmējot Latvijas Republikas 105. dzimšanas dienu, muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” no 7. līdz 19. novembrim aicina uz Patriotisma nedēļu muzejā.

Par godu valsts svētkiem muzejs būs rotāts īpašām ziedu kompozīcijām un muzeja interjerā būs aplūkojami krājuma priekšmeti, kas saistīti ar Latvijas valsts proklamēšanas laiku. 

Skolēniem un visiem interesentiem muzejā tiks piedāvāta iespēja apmeklēt lekciju-prezentāciju par Latvijas valsts izveidošanos un apsveikuma kartiņu radošās darbnīcas. Muzeja projektu vadītājs Mag.hist. Dzintars Gilba lekcijā stāstīs par Latvijas proklamēšanas priekšnosacījumiem, valsts tapšanu, kā arī svarīgākajiem valsts simboliem. Pēc lekcijas, meistarklasē katram būs iespēja ar spiedogu palīdzību izveidot īpašu apsveikuma kartīti, ko uzdāvināt saviem tuvajiem svētkos, kā arī saņemt izdales materiālu ar Latvijas Republikas valsts himnas tekstu.

Lekcijas un radošās darbnīcas notiks 11., 14., 15., 16. un 17. novembrī plkst. 14.00 un 15.00.

Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi jugendstils@riga.lv vai zvanot pa tālruni 67181465. Ieeja uz lekcijām un radošajām darbnīcām bez maksas.

Šis ir viens no Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā. Ar visiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.

Papildu informācija: Jūlija Trofimova, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs” projektu vadītāja. E-pasts: julija.trofimova@riga.lv