Piemiņas brīdis Sudrabkalniņā

Piemiņas brīdis Sudrabkalniņā

2023. gada 11. novembrī plkst. 12.00 Sudrabkalniņā, Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojumā notiks Lāčplēša dienas piemiņas brīdis.

Sudrabkalniņš ir vēsturiska vieta, kur 1919. gada novembrī (pirms 104 gadiem) notika vissīvākā kauja starp Latvijas armijas un skaitliski lielāko Bermonta armijas spēkiem - 6. Rīgas kājnieku pulka kareivjiem, kas padzina bermontiešus no Anniņmuižas.

Lāčplēša dienas piemiņas pasākums Sudrabkalniņā daudzu gadu garumā jau izveidojies par tradīciju. Pasākumā piedalās Rīgas 6. vidusskolas skolēnu pūtēju orķestris diriģenta Haralda Bārzdiņa vadībā, vīru kopa “Vilki”, Studentu kājinieku bataljona zemessargi, Kurzemes rajona Politiski represēto klubs un aktieris Mārtiņš Brūveris.

Vīru kopa “Vilki” kopā ir no 1992.gada. Kopas repertuāra pamatā ir karavīru dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām. Dziesmas repertuāriem tiek meklētas E.Melngaiļa, A Jurjāna, J.Vītoliņa un A.Krūmiņa savāktajos latviešu tautas mūzikas materiālos, bet lielu daļu I pasaules kara latviešu strēlnieku, brīvības cīņu, II pasaules kara latviešu leģionāru un nacionālo partizānu dziesmas ir pierakstītas no šo cīņu dalībniekiem

Rīgas 6. vidusskolas  skolēnu orķestris, kas dalās vairākās jauniešu grupās, sevi jau gadu desmitiem ir pierādījis kā disciplinētu, skanīgu un profesionālu orķestri, kas piedalās visos  valstiski nozīmogos svētkos, konkursos un uzstājušies arī visā pasaulē.

Mārtiņš Brūveris ir Nacionālā teātra aktieris. Dzīvē Mārtiņš pamana un izceļ neparastas, citu novārtā pamestas lietas, spēj būt pats un patstāvīgs gan rīcībā, gan spriedumos. Bet varbūt ieraudzīt to, kas citam šķiet niecīgs un nebūtisks, devusi izglītība leļļu teātra aktiera specialitātē, kur aktieris iemācās, ka dzīvība piemīt arī lietām ap mums. 

Ieeja pasākumā bez maksas.

Šis ir viens no Lāčplēša dienai veltītajiem pasākumiem Rīgā. Ar visiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestādes Pārdaugavas kultūras apvienības projektu vadītāja, Anniņmuižas bulvāris 29, Rīga, LV-1067. Tālrunis +371 67181939