Radio "Tīrkultūra" Audiovizuālās vasaras galerijas noslēgums

Radio "Tīrkultūra" Audiovizuālās vasaras galerijas noslēgums

Šī gada 19. augustā radio "Tīrkultūra" rīkotā Audiovizuālā vasaras galerija Kronvalda bulvārī 4 piedzīvos noslēguma pasākumu ar audio performanču programmu no plkst. 18.00 līdz pat 01.00 naktī. Vienlaikus, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja pilnībā novērtēt un aplūkot vizuālo mākslinieku - Laimdotas Malles, Ata Jākobsona, Lindas Vilkas un Pētera Vīksnas - radītās instalācijas, kas tapušas četru nedēļu laikā, strādājot telpā uz vietas.

Vakara audio programma:

  • 18.00 - 19.00 Dace Otomere
  • 19.00 - 20.00 Rihards Paegle
  • 20.00 - 21.00 Līga Neilande
  • 21.00 - 22.00 Juris Simanovičs
  • 22.00 - 23.00 Auguste Petre
  • 23.00 - 00.00 Reinis Semēvics + Sign Libra
  • 00.00 - 01.00 Rolling Dynamite

Plkst. 20.30 norisināsies vizuālās programmas pieredzes tūre kopā ar kuratori Augusti Petri un māksliniekiem Pēteri Vīksnu, Lindu Vilku un Laimdotu Malli.

Pasākumā darbosies “Auss” izbraukuma bārs.

Ieeja bez maksas


Laimdotas Malles darbs procesā


Audiovizuālās vasaras galerijas programma kopumā pievērsta jautājumiem par telpu un tās dažādajām dimensijām - telpa kā vieta radīšanai; vieta sevis un savas prakses reprezentēšanai; vieta eksistēšanai/domāšanai; fiziskas telpas nepieciešamība vai nevajadzība radošām personām; telpas aktualizēti jautājumi par komunikāciju ar auditoriju un cilvēku savstarpējā saskarsme. "Tīrkultūras" Audiovizuālās vasaras galerijas būtība atspoguļojas ne tikai dažādo mākslas prakšu iekļaušanā, bet arī tās saturiskā vieglumā. Mākslinieciskā jaunrade sastāv ne tikai no faktiskas darbu realizācijas, bet arī domāšanas, sajušanas, uztveršanas. Tādēļ viens no galerijas uzdevumiem ir pieradināt sabiedrību pie mākslas kā procesuālas vērtības - to ir iespējams novērtēt gan caur radio klātienes performancēm, gan vizuālo mākslinieku iesaistes, kuri darbus četru nedēļu garumā radījuši telpā uz vietas. Šajā procesā apkārtējie notikumi, tostarp kultūras konteksts, kļuvis par sava veida barību radīt gribošajam māksliniekam, savukārt telpa kalpojusi gan par patvēruma vietu, gan autora pasaules epicentru.

"Tīrkultūra" ir starpdisciplināra laikmetīgās kultūras platforma, kuras galvenais izteiksmes līdzeklis ir skaņa. Platformas mērķis ir veicināt Latvijas kultūras vides attīstību un tās sasaisti ar starptautisko laikmetīgās mūzikas, mākslas un kultūras kontekstu, sadarboties ar dažādu mākslas jomu pārstāvjiem un institūcijām Latvijā un ārvalstīs un producēt alternatīvas jaunākās mūzikas radio pārraides un koncertnotikumus, lai Latvijas publikai sniegtu bagātu laikmetīgās kultūras piedāvājumu. "Tīrkultūra" tiecas būt inteliģentas mūzikas aizstāve, kā kontrasts pret masu piedāvājumu - tā nāk ar zināmu misijas apziņu akcentēt gaumes un smalkuma nozīmi.

“Audiovizuālā vasaras galerija” ir viens no Rīgas Vasaras kultūras programmas pasākumiem, to atbalsta Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākums tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Vizuālās identitātes autors ir Aleksandrs Breže. Fotogrāfs - Andrejs Strokins

http://tirkultura.lv/

https://fb.me/e/1h3XNw8Y9