Radošā darbnīca "Ziemassvētku ornaments" Rīgas Porcelāna muzejā

Radošā darbnīca "Ziemassvētku ornaments" Rīgas Porcelāna muzejā

Decembrī aicinām iejusties svētku noskaņās un apmeklēt Rīgas Porcelāna muzeja radošo porcelāna darbnīcu "Ziemassvētku ornaments".

Sniegpārslas, svētku galda mežģīnes vai svētku egles ornamenti. Būšana kopā un kopīga darbošanās rada Ziemassvētku noskaņu. 

Rīgas Porcelāna muzejs decembrī aicina nodoties svētkiem veltītai jaunradei – savām rokām izgatavot ažūrus porcelāna dekorus no dažādu krāsu lejmasas: baltas, maigi zilas vai rozā vai arī veidot tos, iespiežot lejmasu īpaši sagatavotās ornamentālās formās. Porcelāna sniegpārslas, sveces, egles, sniegavīri un citi tēli, sagataves auskariem, kuloniem, piespraudēm vai egļu rotājumu komplekti – ļaujiet vaļu iztēlei, radot paši savus, unikālus svētku suvenīrus dāvināšanai vai rotāšanai!

Ar iepriekš sagatavotu pūslīti, kurā iepildīta lejamā masa, uz ģipša pamatnes vilksim smalkus rakstus, kas pēc nožūšanas un apdedzināšanas 1250°C pārtaps skaistos, trauslos porcelāna ornamentos. Vai arī pēc izvēles iespiedīsim tos mākslinieču sagatavotās veidnēs. Muzejpedagoģes palīdzēs realizēt jūsu ieceri un parūpēsies par radītā priekšmeta pēcapstrādi. Darbnīcā var piedalīties apmeklētāji bez vecuma ierobežojuma, individuāli vai grupās, un tā ir pieejama cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Darbnīcu vadīs muzejpedagoģes Rasa Jansone un Astra Kaprāne.

Darbnīca pieejama no 1. līdz 30. decembrim (no otrdienas līdz sestdienai).

Dalības maksa darbnīcā ir 9 EUR. Decembra piektdienās (2., 9., 16., 23. un 30. decembrī) dalība darbnīcā būs bez maksas.

Darbnīcai nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 26406354 vai e-pastā rpm@riga.lv (katru dienu no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00, izņemot pirmdienas un svētdienas). Lūdzam ņemt vērā, ka vietu skaits darbnīcā ir ierobežots!

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem. Ar visiem svētku pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi pašvaldības sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Publicitātes foto autors ir Gvido Kajons.

Papildu informācija: Maija Ņikitina, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzeja Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja, e-pasts: Maija.Nikitina@riga.lv.