Rīgā koncertēs Dienvidmisisipi Universitātes studentu koris "The Southern Chorale"

Rīgā koncertēs Dienvidmisisipi Universitātes studentu koris "The Southern Chorale"

Pamazām atsākas pandēmijas pieklusinātā starptautiskā sadarbība mūzikā – jaunā gada sākumā uz Latviju un Igauniju ceļos ASV Dienvidmisisipi Universitātes studentu koris The Southern Chorale un diriģents Gregorijs Fulers (Gregory Fuller). Koncerts Rīgā izskanēs svētdien, 8. janvārī, plkst. 18.00 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā (Skārņu ielā 24).

Dienvidu Korālis – tā būtu tulkojams un saprotams kora nosaukums. Kolektīva pamatu veido Dienvidmisisipi Universitātē dziedāšanas un diriģēšanas specialitātē studējošie. Kora daudzo līdzšinējo koncertceļojumu ģeogrāfijā ir Austrija, Čehija, Dienvidkoreja, Francija, Lielbritānija, Meksika, Norvēģija, Rumānija, Ungārija, Zviedrija un pat Jamaika.

Šīgada koncerttūre kori The Southern Chorale ved uz Latviju un Igauniju. Tieši ar Igauniju saistās nozīmīga sadarbība ar igauņu komponistu Tenu Kervitsu (Tõnu Kõrvits, 1969) - 2014. gadā The Southern Chorale saņēma pirmo pasūtinājuma darbu no komponista. Tas bija opuss “Saules dziedājumi”, kas līdz ar citiem igauņu skaņraža skaņdarbiem izskanēs arī koncertā Rīgā. Būs arī tradicionālie gospeļu un spiričuelu dziedājumi mūsdienīgās aranžijās, kā arī amerikāņu komponistu oriģinālmūzika, piemēram, Alitona Eskobara Ave Maria un pazīstamā amerikāņu komponista Rosa Bernharta kompozīcija “Sv. Patrika lūgšana”.

Koris parūpējies, lai koncertā katram klausītājam būtu pieejami visu dziesmu teksti.

ASV Dienvidmisisipi Universitātes studentu koris The Southern Chorale un diriģents Gregorijs Fulers uz koncertu aicina svētdien, 2023. gada 8. janvārī, plkst. 18.00 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. Ieeja koncertā bez maksas.

Plašāka informācija: Guntars Felsbergs, koncerta producents, guntars@felsbergs.lv