Rīgā koncertēs MUKACHEVO zēnu un jauniešu koris no Ukrainas

Rīgā koncertēs MUKACHEVO zēnu un jauniešu koris no Ukrainas

Dziesma, pacelies spārnos pār zemi,
Kam miera vējš karogos pūš! /O.Vācietis

Atsaucoties uz Bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" uzaicinājumu, ar Rīgas domes atbalstu, un veicinot starpvalstu kultūras nozaru sadarbību, Rīgā koncertēs MUKACHEVO zēnu un jauniešu koris no Ukrainas.

MUKACHEVO zēnu un jauniešu korī dzied zēni un jaunieši vecumā no 11 – 25 gadiem, kuri mācās Mukačevas kora skolā, vai arī ir šīs skolas absolventi. Ar koncertēšanu Rīgā viņi paustu savas tautas nacionālo pašapziņu un valsts vēlmi būt piederīgiem Eiropas vērtībām.  

Katra zēna un jaunieša ģimenē ir kāds radinieks, kurš karo frontē. Vairāki kora skolas nesenie absolventi kā varoņi ir jau krituši, aizstāvot savu dzimto zemi, taču arī šādos apstākļos kora skola turpina darboties un zēni turpina mācīties mūziku. 

Kora zēniem ir svarīgi turpināt dziedāt, atklāt savu bagātīgo kora kultūru ārpus valsts robežām un saņemt skatītāju emocionālo atbalstu Eiropā un īpaši Latvijā, šādi izsakot savu pateicību par sniegto atbalstu Ukrainas tautai.

Koncerta programmā piedalās arī Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” koris “Rīga” un Koncertorganizācijas “Ave Sol” sieviešu koris “Rīgas kamerkoris”. Koncerta noslēgumā tiks izdziedātas kopdziesmas: latviešu tautas dziesma Andreja Jurjāna apdarē “Pūt, vējiņi” un Mikolas Leontiviča dziesma “Ščedrik.

Koncerts: “SAVAI VALSTIJ, SAVAI TAUTAI / СВОЇЙ КРАЇНІ, СВОЄМУ НАРОДУ”:

6.OKTOBRĪ PLKST. 18.30 KONCERTZĀLĒ ''AVE SOL'', CITADELES IELĀ 7, RĪGĀ

7.OKTOBRĪ PLKST. 17.00 BJC ''RĪGAS SKOLĒNU PILS'' SVĒTKU ZĀLĒ, K. BARONA IELĀ 99, RĪGĀ.

Atbalstām, dzīvojam līdzi notikumiem un esam par mieru!

Ieeja koncertos bez maksas.

Galerijas