Tautas tērpos ģērbti cilvēki sapulcējušies kopējam gājienam līdz Brīvības piemineklim

Iepriekšējā gada akcija “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!” Foto Ingrīda Punka

Rīgā Rātslaukumā notiks Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīts pasākums

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34. gadadienu, 4. maijā no plkst. 13.00 līdz 20.00 Rātslaukumā notiks tradicionālais pasākums – akcija “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!” un svētku koncerts “Citādi ceļi”.

Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” sadarbībā ar Tautas tērpu centru “Senā klēts” un biedrību “Mans tautastērps” šajā svētku dienā aicina uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai.

  • Pulcēšanās tautas tērpu gājienam pa novadiem Rātslaukumā notiks sākot no plkst. 12.30, plkst. 13.00 būs svētku atklāšana ar folkloras un seno cīņu kopas “Vilkači” uzstāšanos, svinīgām uzrunām. Svinīgais un krāšņais gājiens no Rātslaukuma pa Kaļķu ielu dosies līdz Brīvības laukumam, kur plkst. 14.00 notiks svinīgā ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa.
  • Plkst. 15.00 Rātslaukumā sāksies svētku koncerts “Citādi ceļi”, kurā piedalīsies solisti Aija Vītoliņa, Atis Auzāns, Dagnis Roziņš, Kāto, Mārtiņš Kanters, Raimonds Celms un Samanta Tīna, kā arī mūziķi Artūrs Sebris (saksofons), Dairis Petrauskis (bungas), Edgars Jass (taustiņi), Gatis Priekulis (ģitāra), Marija Vasiļjeva (akordeons) Rolands Stepanovs (basa ģitāra). Koncerta muzikālais producents Uldis Timma, režisors Sandis Kalniņš.
  • Plkst. 17.00 sekos latviešu etno roka grupas “Laimas muzykanti” uzstāšanās.
  • Plkst. 18.00 Rātslaukumu pieskandinās jaunfolka grupa “Jauno Jāņu orķestris”.
  • Plkst. 19.00 dzirdēsim grupas “Raxtu raxti” koncertu.

Pasākumu vada Raimonds Celms.

Dalība pasākumā bez maksas.

Svinēsim svētkus kopā klātienē, kā arī svētku koncertus būs iespēja vērot tiešsaistē šajā saitē: https://www.facebook.com/events/3754017108160978.

Informējam, ka pasākuma laikā fotografēs un filmēs. Iegūtie materiāli var būt izmantoti publicitātei soc. tīklos un sabiedrības informēšanai. Fotogrāfijas tiek uzglabātas Rīgas domes "Flickr" kontā.

Plašāku informāciju par visiem valsts svētku pasākumiem un to norises programmu meklējiet mājaslapās - kultura.riga.lv un riga.lv , kā arī sekojiet līdzi Rīgas domes sociālo tīklu lapās “Rīga” https://www.facebook.com/Riga.lv un “Rīgā notiek” https://www.facebook.com/RigaNotiek

Informāciju sagatavoja: RVP IKSD Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” projektu vadītāja Evija Pučinska, e-pasts: evija.pucinska@riga.lv.

Galerijas