Rīgas Doma meiteņu koris "TIARA" aicina uz Ziemassvētku koncertu Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā

Rīgas Doma meiteņu koris "TIARA" aicina uz Ziemassvētku koncertu Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā

Trešdien, 20. decembrī, plkst. 19.00 Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā skanēs Rīgas Doma meiteņu kora "TIARA" Ziemassvētku koncerts. Kora mākslinieciskā vadītāja ir Aira Birziņa, diriģentes – Zanda Mališeva un Zane Stafecka. Koncertā kopā ar kori uzstāsies kamerorķestris – izcili baroka mūzikas interpreti – Veronika Rinkule (klavieres, pozitīvs), Sanita Zariņa (baroka vijole), Māra Birziņa (baroka vijole), Karlīna Īvāne (baroka alts), Danuta Ločmele (baroka čells) un Ieva Nīmane (senie pūšaminstrumenti).

Koncerta programmu veidos spilgta un daudzveidīga Ziemassvētku laika mūzika, atklājot nozīmīgākos kora darbības virzienus – jaunradi, sadarbību ar spilgtiem profesionālajiem mūziķiem un žanrisko daudzveidību. Programmas kodols būs baroka laikmeta mūzikas virsotnes – itāļu komponista Nikolā Antonio Porporas lielformas darbs “Magnificat”, kā arī fragmenti no Johana Sebastiana Baha kantātēm un Antonio Vivaldi pazīstamā opusa “Gloria”. Koncertā skanēs arī īpaši meiteņu korim TIARA veltīta mūzika – Andra Sējāna un Lolitas Ritmanis oriģināldziesmas un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas Edgara Lindes aranžējumā. Programmu papildinās meiteņu kora dalībnieču solo un ansambļu priekšnesumi kopā ar kora koncertmeistari Veroniku Rinkuli.

Rīgas Doma meiteņu koris TIARA diriģentes Airas Birziņas vadībā šobrīd ir viens no spilgtākajiem Latvijas mūzikas kolektīviem un viens no vadošajiem meiteņu koriem pasaulē. 2022. gadā koris kļuva par “Grammy” balvas laureātu, ar vērienīgu koncertu Latvijas Universitātes Lielajā aulā atzīmēja 25 gadu dzimšanas dienu, kā arī ieguva uzvaru bērnu koru kategorijā prestižajā 53. Tolosas koru konkursā, Spānijā.

Koncerta norisi atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība. Koncertu organizē Rīgas Doma meiteņu kora biedrība. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Informāciju sagatavoja: Madara Boka Rīgas Doma meiteņu kora "TIARA" projektu vadītāja, madara.boka@nmv.lv