“Rīgas Festivālu” noslēgs Raimonds Pauls un Andris Keišs

“Rīgas Festivālu” noslēgs Raimonds Pauls un Andris Keišs

Maestro Raimonds Pauls un publikas iemīļotais aktieris Andris Keišs ar krāšņu un asprātīgu programmu 21. jūnijā Dzintaru koncertzālē noslēgs vērienīgo “Rīgas festivālu”. Koncertā skanēs Raimonda Paula oriģinālkompozīcijas un pasaules džeza mūzikas klasika.  Raimondu Paulu un Andri Keišu koncertā pavadīs Latvijas Radio bigbends, maestro dziesmas izpildīs talantīgā dziedātāja Paula Saija. 

Video. Raimonds Pauls un Andris Keišs stāsta par gaidāmo koncertu:

“Klausītājiem būs iespēja baudīt maestro Raimonda Paula ļoti dažādo komponista rokrakstu, tostarp koncertprogrammai pievienojot vēl citu mākslas žanru - kopā ar aktieri Andri Keišu tiks veidotas komiskas parodijas par Latvijā populārām personībām - kādu Kurzemes pilsētas mēru, izbijušu prezidentu un citām. Izpildīsim kompozīcijas no vairākām maestro Raimonda Paula dziesmu programmām, piemēram, “Jaunās latviešu džeza dziesmas”, kā arī pavisam nesen komponētas dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem,  nedaudz senāk komponētas, bet mazāk skanējušas dziesmas ar Vizmas Belševicas vārdiem. Dziesmas izpildīs jaunā, talantīgā dziedātāja Paula Saija. Visa mūzika, protams, ietērpta košās Latvijas Radio bigbenda muzikālajās krāsās,” par koncertu stāsta Kārlis Vanags, Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs.

Raimonds Pauls ir viena no nozīmīgākajām latviešu kultūras personībām – šo unikālo, enerģijas, izdomas un iedvesmas pilno mākslinieku apbrīno, apjūsmo un mīl ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Savā bagātajā un ilgajā skatuves dzīvē Raimonds Pauls koncertējis kopā ar leģendārām personībām un estrādes mūzikas zvaigznēm, un viņu balsīm sakomponējis darbus, kurus ar lepnumu dēvējam par latviešu populārās mūzikas klasiku. Jau vairākus gadus radoša draudzība viņu vieno arīdzan ar Andri Keišu – vienu no spilgtākajiem un daudzpusīgākajiem latviešu aktieriem. Programmā “Raimonds Pauls un Andris Keišs. Satikšanās”, skanēs maestro oriģinālkompozīcijas un pasaules džeza klasika.

Vēl šajā nedēļā, “Rīgas Festivāla” ietvaros, koncertprogrammā “Čellu mūzikas šarms” uzstāsies astoņi talantīgi čellisti: Guna Šnē, Māra Botmane, Klāvs Jankevics, Kārlis Klotiņš, Madara Norbūte, Elīza Petrenko, Antons Trocjuks, Dace Zālīte-Zilberte. 15. jūnija vakarā Spīķeru koncertzālē skanēs Maksa Bruha, Gabriela Forē, Dāvida Popera, Morisa Ravela, Štefana Šradera, Svantes Henrisona, Džovanni Solima mūzika.

Biļetes ir iespējams iegādāties „Biļešu paradīze“ kasēs un internetā.

Festivāla interneta mājas lapa www.rigasfestivals.lv

Ieva Mora, VISA “Latvijas Koncerti” sabiedrisko attiecību speciāliste. E-pasts: ieva.mora@latvijaskoncerti.lv