Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina uz kultūrtelpas “Strops” Āgenskalna ielīgošanas pasākumu

Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina uz kultūrtelpas “Strops” Āgenskalna ielīgošanas pasākumu

17. jūnijā no plkst. 17.00 Āgenskalna kultūrtelpā “Strops” Pāvula Jurjāna mūzikas skolas brīvdabas estrādē ieskandināsim vasaras saulgriežus kopā ar folkloras kopu “Ceiruleits” un vīsim vainagus no Jāņu zālēm.

Lieli un mazi āgenskalnieši aicināti ielīgot Jāņus ar dziesmām un dančiem kopā ar folkloras kopu “Ceiruleits”. Kopas darbības pamatā ir tautas tradīciju izzināšana, apgūšana un tālāka popularizēšana. “Ceiruleits” cenšas pieturēties pie autentiskas dziedāšanas manieres, bet dziesmu instrumentālajās apdarēs ir jūtama arī grupas dalībnieku radošā pieeja mūzikas folkloras materiālam. Ļoti plašs un daudzveidīgs ir arī priekšnesumu tematiskais apjoms. “Ceiruleits” dalībnieki uzstāšanās reizēs labprāt iesaista kopīgā darbībā arī klausītājus. Arī šoreiz folkloras kopa ne tikai priecēs ar skanīgām balsīm, bet arī ierādīs dančus īpaši sagatavotā Jāņu ieskaņas koncertprogrammā.

Pasākuma apmeklētājus ar praktiskiem padomiem iedvesmos un Jāņu vainaga pīšanas iemaņas ierādīs Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Tautas lietišķās studijas “Ataudze” vadītāja Ineta Vēvere. Materiāli tiks nodrošināti, tomēr interesenti aicināti ņemt līdzi arī savus materiālus pīšanai – ziedus, smilgas, aukliņas, mīkstos tekstila materiālus.

Šis ir viens no Vasaras saulgriežu pasākumiem Rīgā. Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Ielīgošanas un Jāņu dienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē https://vasara.riga.lv/, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

Papildu informācija: Agnija Kārkliņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” projektu vadītāja. E-pasts: agnija.karklina@riga.lv.