Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” būs skatāma studijteātra “Aka” izrāde “Tuvinieki”

Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” būs skatāma studijteātra “Aka” izrāde “Tuvinieki”

2023. gada 29. septembrī plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Mazajā zālē būs skatāma studijteātra “Aka” izrāde – dramēdija “Tuvinieki”.

Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” studijteātra “Akas” režisores Ligitas Smildziņas iestudējuma “Tuvinieki” pirmizrāde notika 2023. gada 28. maijā. Izrāde ir par attiecībām. Didzis un Ilze uzņem pie sevis uz vakariņām Ilzes brāli Robertu un viņa mīļoto sievieti Annu. Vakariņās ierodas arī Ilzes, Didža un Roberta bērnības draugs Māris. Vakara gaitā viņi viens otru pārsteidz ar savu uzvedību, atklājoties tik ļoti, ka izraisa savos tuviniekos neizpratni, nepatiku un pat dusmas. Bet varbūt paver ceļu dziļākai izpratnei un attiecību kvalitātei?

Par izrādi – dramēdiju “Tuvinieki”, režisore Ligita Smildziņa saka šādi: “Mēs satiekamies, sarunājamies, esam tuvi. Gribam būt saprasti, pieņemti, atbalstīti, justies labi un omulīgi draugu lokā. Bet cik daudz mēs viens par otru zinām? Ko mēs gribam zināt par otru cilvēku? Vai varam  būt atklāti, patiesi, vai varam uzticēties un cerēt uz sapratni un pieņemšanu?”

Kolektīva sastāvā darbojas sievietes un vīrieši, kuri savos trīsdesmit un četrdesmit gados nāk ar savu dzīves pieredzi, skatījumu uz pasauli, gatavi radošajā kopdarbā izspēlēt tieši šī vecuma kategorijas lugā “Tuvinieki”.

Studijteātra “Aka” repertuārā vienmēr bijušas kvalitatīvas un mūsdienīgas dramaturģijas iestudējumi, kas mijušies starp drāmu un komēdiju. Repertuārā ir bijušas tādas izrādes kā S. Mrožeka “Atraitnes”, M. Makdonas “Klibais no Inišmānas”, K. Ludviga “Aizdodiet tenoru”, B. Srbļanovičas “Siseņi”, izrāde ar Ž. Pommerā tekstiem “Stāsti par mīlestību” u.c.

Ieejas maksa 3,00 EUR

Izrādi organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centrs “Imanta” sadarbībā ar Kultūras un tautas mākslas centru “Ritums”.

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības, Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja, E-pasts: liga.plorina@riga.lv