Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” Ilzes Cērpiņas izstāde “Sieviete un mani putni”

No 2023. gada 15. augusta līdz 15. septembrim Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” (Anniņmuižas bulvāris 29) 2. stāva galerijā skatāma Ilzes Cērpiņas izstāde “Sieviete un mani putni”.

Ilze Cērpiņa beigusi Baltijas Starptautiskās akadēmijas Mākslas un vides dizaina nodaļu. Glezniecības pamatus mācījusies pie Birutas Stafeckas un Agnijas Ģērmanes. Ilzes gleznas ir ļoti krāšņas, spilgtas un sievišķīgas, un skatītājos rada patīkamas emocijas. Ilze uzskata, ka māksla ir mūsu garīgais ēdiens, un ja kāds apgalvo pretējo, tā ir ilūzija.

No paaudzes paaudzē, sieviete savā zemapziņā pārmanto zināšanas par to, kā tuvoties savam iekšējam spēkam, kā tikt galā ar sarežģītām dzīves situācijām un kā būt pašpietiekamai. Šīs zināšanas ielaužas mūsu apziņā, kad tās ir visvairāk nepieciešamas. Ne vienmēr mēs zinām cita cilvēka domas vai rīcības patieso cēloni, bet apzināmies, ka dzīvē nekas nav melns vai balts. Sievietes tēls un pati sieviete ir kultūras un vēsturiskās pieredzes mantojums par to, kāda loma tiek piešķirta sievietei.

Ar izstādi “Sieviete un mani putni” māksliniece vēlas Jūs iepazīstināt ar sievietes dažādo dabu, neskaitāmajām personības šķautnēm, pagātnes pieredzes ietekmi uz ikdienu un lietām, kas mūs veido par tādām sievietēm, kādas esam šodien.

2020. gadā Ilze uzsāka sadarbību ar Latvijas apģērbu zīmolu “R • MATCH design” un tā veidotāju Rūtu Staudžu. Dažus no Ilzes Cērpiņas darbiem ir iespējams iegādāties arī uz t-krekliem, džemperiem un kleitām, jo uz apģērbiem attēlotas mākslinieces gleznu reprodukcijas. Šīs vasaras sākumā sadarbībā ar “R • MATCH design” radīti arī satīna kimono ar elementiem no populārās gleznas “Frīda”.

Ieeja bez maksas

Izstāde apmeklētājiem pieejama katru dienu no 10.00 līdz 20.00

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv