Rīgas Porcelāna muzejs augustā aicina uz flīžu apgleznošanas darbnīcām

Rīgas Porcelāna muzejs augustā aicina uz flīžu apgleznošanas darbnīcām

Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju ielā 9/11, Vecrīgā) 2023. gada augustā no otrdienas līdz sestdienai plkst. 11.00-18.00 ir iespēja pieteikties dalībai flīžu apgleznošanas darbnīcā.

Vasaras sezonā, augustā Rīgas Porcelāna muzejs pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvā radoši darboties flīžu apgleznošanas darbnīcā! Balta, neglazēta flīze 15 x 15 cm izmērā, košu krāsu palete un visai vienkāršā apgleznošanas tehnika ļauj realizēt jebkuru savu māksliniecisko ieceri arī bez īpašas sagatavošanās un priekšzināšanām! Aukstās apgleznošanas krāsas neprasa pēcapstrādi un apdedzināšanu krāsnī, tāpēc flīze būs paņemama līdzi uzreiz pēc darbnīcas beigām!

Līdzās īpašajam mēneša piedāvājumam turpina būt pieejama arī porcelāna trauku apgleznošana ar profesionālajām krāsām, pēcapstrādi un apdedzināšanu krāsnī 780 – 1240 grādos pēc Celsija; gatavais priekšmets saņemams muzejā divu nedēļu laikā pēc nodarbības.

Aicinām ar radiem, draugiem un kolēģiem, vai arī rāmā vienpatībā iemēģināt roku porcelāna mākslā, vienkāršākā vai sarežģītākā apgleznošanas tehnikā!

Darbnīca pieejama arī personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Dalībai darbnīcā obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 26406354; zvani tiek pieņemti no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 11.30 – 17.30.

Dalības maksa flīžu apgleznošanas darbnīcā ir 5.60 EUR.

Trauku apgleznošana ar profesionālajām krāsām – no 5.50 EUR līdz 19.00 EUR, atkarībā no izvēlētā priekšmeta vērtības. Darbnīcu vadīs muzejpedagoģe Astra Kaprāne.

Publicitātes foto autors: Gvido Kajons.

Papildu informācija: Maija Ņikitina, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Porcelāna muzeja Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja. E-pasts: maija.nikitina@riga.lv.