Rīgas vasara turpinās Juglas apkaimes svētkos, prieka mirkļu parkos un kultūrtelpā “Strops”

Rīgas vasara turpinās Juglas apkaimes svētkos, prieka mirkļu parkos un kultūrtelpā “Strops”

Sestdien, 12. augustā, Juglas iedzīvotāji svinēs apkaimes svētkus, kad Juglā, Velnezera apkārtnē, norisināsies sportiskas aktivitātes, radošas darbnīcas, koncerti, izrādes, spēles un rotaļas – atrast sev interesējošu izklaidi varēs katrs svētku apmeklētājs. Visas nedēļas garumā skanēs dažādi koncerti gan lieliem, gan maziem prieka mirkļu parkā Vērmanes dārzā un kultūrtelpā “Strops” vairākās galvaspilsētas apkaimēs. 

Rīgas “Drosmes un prieka vasara” šogad izceļ katras apkaimes unikalitāti. Grafiskajā dizainā simboliski ir iestrādātas apkaimēm raksturīgās atpazīšanas zīmes, piemēram, Juglā tās ir laivas, koki un zaļumi. Kāpēc izvēlēti tieši šie simboli? Juglas apkaime atrodas Rīgas austrumu daļā Juglas ezera rietumu piekrastē un Ķīšezera malā. Garumā izstieptie Ķīšu un Juglas ezers un slīkšņainās zemienes starp tiem vēsturiski kalpojuši Rīgai kā dabas radīta aizsardzības līnija pret ārējiem ienaidniekiem. Tāpēc apkārtne nereti tika uzskatīta par Rīgas pilsētas vārtiem, kam no visām pusēm bija dabiski veidoti nocietinājumi. Tā ir viena no zaļākajām Rīgas apkaimēm, kurā atrodas arī pieci ezeri.

Apkaimju simboli izvēlēti sadarbībā ar Apkaimju iedzīvotāju centriem, un to dizaina autors ir mākslinieks Valters Kalsers.

Juglas apkaimes svētki būs enerģijas un degsmes pilni

Svētku mākslinieciskā ideja balstīta uz nemainīgi plūstošo dabas ritējumu un noskaņām, ko sniedz katra no debespusēm. Katrā svētku dienas ciklā tiks izcelts svarīgākais, ieklausoties dabā, mūzikā un vienam otrā. Svētki būs stāsts par Juglu austrumos, dienvidos, ziemeļos un dienvidos.

Pirmā daļa – “Jūti Juglu austrumos!” veltīta jaunākajiem svētku apmeklētājiem un viņu vecākiem. Plkst.12.00 svētkus atklās pasākuma vadītājs Kozmens, kam sekos bērnu vokālā ansambļa “Dzeguzīte” priekšnesums. Plkst.13.00 bērnus priecēs lielo ziepju burbuļu atrakcija “Mārtiņa Burbuļi”, bet plkst.13.20 notiks muzikāla leļļu izrāde bērniem “Pasaku sargi”. Laikā no plkst.12.00 līdz plkst.14.00 norisināsies radošās darbnīcas un meistarklases, kā arī Rīgas DJ skolas priekšnesumi. Mazie apmeklētāji mīļi gaidīti arī uz piepūšamajām atrakcijām, kas darbosies līdz plkst.19.00. 

Otrā daļa – “Jūti Juglu dienvidos!” godinās latvisko tradīciju dejās un dziesmās. Plkst.14.10 uzstāsies Juglas Mūzikas skolas koklētāju ansamblis “Zeltskariņi”, bet plkst.14.30 Rīgas danču klubs. Plkst.15.00 svētkus pieskandinās folkloras kopa “Grodi”. Latvju zīmju darbnīcas un meistarklases radošās apvienības “Sapnīca” vadībā norisināsies no plkst.14.00 līdz plkst.16.00.

Trešās daļas – “Jūti Juglu ziemeļos!” vadmotīvs būs drosme un šī dienas daļa būs veltīta jauniešiem. Centīsimies iedvesmot, atbalstīt, motivēt un iedrošināt jauno paaudzi doties pretī saviem mērķiem un tos sasniegt! Plkst.16.10 svētkus ierībinās Drum line – Andžeja Grauda bungu skolas dalībnieki ar muzikālu priekšnesumu, kam sekos Rīgas DJ skolas priekšnesumi plkst.16.30. Ar koncertprogrammu plkst.17.00 uzstāsies mūziķe Patrisha. Laikā no plkst.16.00 līdz plkst.19.00 interesenti aicināti piedalīties SUP meistarklasē kopā ar “Advaita adventures”. Azartiskākie svētku dalībnieki savus spēkus pārbaudīt aicināti individuālajās skriešanas sacensībās “Apskrien Velnezeru”, kas norisināsies no plkst.13.00 līdz plkst.19.00.

Ceturtā daļa – “Jūti Juglu rietumos!” būs par prieku laisties neprātīgās dejās un svinēt dzīvi. Pasākuma vadītājs Kozmens plkst. 19.00 paziņos sportisko aktivitāšu uzvarētājus, notiks apbalvošana. Vakara muzikālo programmu plkst. 19.10. atklās grupa “Very Cool People”, Paula Saija un Evilena Protektore. Plkst. 20.30 deju ritmiem ļauties aicinās Dj Andee, bet plkst. 21.00 uz skatuves kāps Ivo&Positivo. 

Citi Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumi šonedēļ

Šonedēļ gaidāmi arī vairāki pasākumi prieka mirkļu parkā Vērmanes dārzā un kultūrtelpā “Strops” – tajos skanēs koncerti gan lieliem, gan maziem, varēs apskatīt izstādi, notiks improvizācijas teātra izrāde, senioru festivāls un balle Ķengaragā. 

Vērmanes dārza estrādē ceturtdien, 10. augustā, koncertā varēs dzirdēt Imanta Kalniņa populārāko estrādes dziesmu koncertprogrammu. Tā guvusi plašu atzinību klausītāju lokā visā Latvijā (kopumā nospēlēti vairāk nekā 20 koncerti). Programmas pirmajā daļā izskan dziesmas no albuma “Par lietām, kuras tā arī nekad nepāriet”, kuras izpilda Kristīne Pāže un Miķelis Putniņš, savukārt koncerta otrajā daļā viņiem pievienojas Olga Rajecka un Uģis Roze, kuri izpilda tādas iemīļotas dziesmas kā “Rīta serenāde”, “Nelaid, māte, bērnus mežā”, “Buramdziesmiņa”, “Mežā”, “Svētku diena”, “Neuzvaramais”, “Es šodien jūku prātā” un “Elpo”.

Savukārt, kultūrtelpā “Strops” trešdien, 9. augustā, Bolderājā būs bērnu koncerts, kurā uzstāsies bērnu ansamblis “Dzeguzīte”, Lucavsalas atpūtas parkā uzstāsies koklētājs Ansis Jansons un Pļavnieku Zaļajā birzī izskanēs Antas Eņģeles solokoncerts “Vasaras vakaros”. Ceturtdien, 10. augustā, notiks Katrīnas Dimantas koncerts Čiekurkalna filiālbibliotēkas dārzā un Ata Zviedra koncerts Ķengaragā Mūzikas un mākslas skolas pagalmā (Prūšu ielā 13b). Sestdien, 12. augustā Pāvula Jurjāna mūzikas skolas brīvdabas estrādē norisināsies vieglās mūzikas vakars kopā ar džeza duetu “T’Duo”.

Ieeja pasākumos un visas Rīgas vasaras aktivitātes pieejamas bez maksas.

Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Rīgas vasaras kultūras programmas pasākumiem iespējams iepazīties tīmekļvietnē https://vasara.riga.lv/ , kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: Sindija Grāvere, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore, e-pasts: sindija.gravere@riga.lv.