Sākas Artdocfest/Riga kino festivāls!

Ekrānšāviņš no filmas

Sākas Artdocfest/Riga kino festivāls!

1. martā sākas 4. starptautiskais dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga, kas līdz pat 8. martam piedāvās plašu pasākumu klāstu ar konkursu un tematiskajām programmām, tālu un tuvu viesu klātbūtni diskusijās, Kino nakti un sarunām Simpozijā.

Artdocfest/Riga aicina uz sastapšanos acu skatienos, jo dokumentālais kino cilvēka pārdzīvojumiem un pasaulē notiekošajam piešķir skatiena spēku, atbruņojot no vienaldzības un ļaujot pamanīt būtisko gan niansēs, gan kopsakarībās. Ikviena skatītāja krēsls kinozālē pārvēršas par režisora krēslu, kurā sēdošā nolūks nav aizmirsties, bet likt sevī satikties iztēlei ar īstenību un dzīves mākslai ar eksistenciāliem satricinājumiem. Gūtā dokumentālā pieredze piešķirs atziņu un zināšanu enkuru emociju bangām un padarīs emocionāli piepildītu to, kas bezkaislīgi aizzib ziņu lentēs.

Festivāla pirmo dienu plkst. 14.00 ieskandinās tematiskā programma Artdoc&ProArt sadarbībā ar mākslas centru Zuzeum, savukārt plkst. 19.00 kinoteātrī Splendid Palace notiks Atklāšanas pasākums ar pašmāju filmas "Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks" pasaules pirmizrādi. Vakaru noslēgs vienots kinoseanss filmām "Valsts aborts" (Čehija, ASV) un "Pēdēja vasara" (Francija), kurās attainots, kā cilvēkus dažādos kontekstos ietekmē Krievijas iebrukums Ukrainā.

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla Artdocfest/Riga norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Polijas vēstniecība, Izraēlas vēstniecība, Dānijas kultūras institūts, radio SWH, uzņēmums Skrīveru saldumi, Neighbourhood Riga, portāls Meduza, aģentūra LiveRiga, platforma Artdoc.Media, mākslas centrs Zuzeum, portāls LSM.lv, portāls Delfi.lv, žurnāls Kino Raksti, kinoteātris Splendid Palace, Vācijas televīzijas kanāls Deutsche Welle, ASV televīzijas kanāls Current Time TV, ASV raidorganizācija Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība, biedrība Tavi draugi, viesnīca Pullman Hotels and Resorts  un televīzijas kanāls TV Rain.

Artdocfest/Riga filmu seansi notiks tradicionālajās festivāla mājvietās – kinoteātrī Splendid Palace un mākslas centrā Zuzeum. Vairāk par filmām, seansiem un biļešu iegādi – festivāla Facebook un Instagram lapās, kā arī mājaslapā www.artdocfest.com/lv.  

Papildu informācija: Vaiva Bauze, festivāla producente, vaiva@artdocfest.lv

IDFF ARTDOCFEST/RIGA