Sarkandaugavā norisināsies otrais ielu mākslas pasākums “ROW”

Sarkandaugavā norisināsies otrais ielu mākslas pasākums “ROW”

3. septembrī no plkst. 11.00 līdz 16.30 radošajā kvartālā “Provodņiks” norisināsies šīs sezonas otrais un noslēdzošais pasākums no ielu mākslas pasākumu sērijas “ROW” (Riga open wall). Šoreiz pasākuma programmā apmeklētājiem būs iespējams piedalīties radošajās darbnīcās, kuras vadīs dažādi ielu mākslinieki. Tai skaitā mākslinieks un pasākuma idejas autors Dainis Rudens.

Radošās darbnīcas notiks pie nesen atklātās pirmās legālās sienas Rīgā - “Atvērtās sienas”, aicinot interesentus un ielu mākslas entuziastus praktiski izmēģināt dažādas ielu mākslas zīmēšanas tehnikas profesionālu mākslinieku vadībā (radošo darbnīcu programma tuvākā laikā tiks precizēta). Pasākuma laikā notiks arī zīmēšanas akcija - “Brīvību Ukrainai”. Ielu mākslinieki un interesenti ir aicināti uz “Atvērtās sienas” brīvā formā radīt zīmējumus, paužot atbalstu Ukrainai. Organizatori šīs akcijas dalībniekiem nodrošinās krāsu flakonus - melnā un baltā krāsā. “Atvērtās sienas” fons tiks nokrāsots dzeltenā un zilā krāsā.

Dienas garumā būs iespējams arī apmeklēt biedrības “The typewriter museum” rakstāmmašīnu izstādi. Kā arī interesenti varēs doties ekskursijās gida vadībā pa radošo kvartālu “Provodņiks”, kas reiz bijusi vērienīga gumijas izstrādājumu rūpnīca. Visbeidzot, “ROW” pasākuma ietvaros, tiks atklāta fotoizstāde “Grafiti - pilsētas māksla”. Izstādes autori - fotogrāfi Inese Grizāne un Dainis Ozols ir apkopojuši fotogrāfijās krāšņus grafiti zīmējumus no dažādām pasaules valstīm, tai skaitā arī no Ukrainas karadarbības zonas.

“ROW” sezonas noslēguma pasākuma dienā būs vēl citi pārsteigumi un aktivitātes. Ieeja un ekskursiju apmeklējums bez maksas.

Pasākuma norisi atbalsta Rīgas dome, nekustamo īpašumu attīstītājs "Realto”, biedrība “Attīstībai un nākotnei”, ēdienu piegādes serviss "Wolt", "Brūzis manufaktūra", "Viva Color Latvija", "4Wayzsoundsystem", biedrība “The typewriter museum”.

Fotogrāfiju autore - Antra Oša