Saruna ar izstādes “Pārmaiņu priekšā” lietuviešu māksliniecēm Vaivu Kovieraiti Trumpi un Martu Vosulīti

Baltijas laikmetīgās grafikas izstāde “Pārmaiņu priekšā” izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” (Kungu iela 3) ir centrālais festivāla “Printmaking IN” notikums. Lietuvu izstādē pārstāv četri autori. Sestdien, 29. jūlijā, plkst. 12.00 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” būs ekskluzīva iespēja satikt divas lietuviešu mākslinieces un uzzināt vairāk par viņu darbiem, kas skatāmi izstādē.

Māksliniece Vaiva Kovieraitė Trumpė (LT) izstādē piedalās ar darbu ciklu “Citas vietas. Kataklizmas”, kas izpildīts jauktā tehnikā. Dažādu tehniku apvienojums ir tipiska parādība mākslinieces daiļradē, šī izvēle veido specifisku darbu estētiku un šķietamas nejaušības noskaņu. Smalkas toņu nianses, delikātas kompozīcijas un emocionāli vai sociālkritiski lādēts saturs. Māksliniece ir no Šauļiem, Lietuvā. Kopš apguvusi grafiku, aktīvi piedalās dažādos mākslas projektos visā pasaulē, tajā skaitā izstādēs, sarīkojusi arī vairākas personālizstādes.

Papildu informācija par mākslinieces daiļradi: vaivakovieraite.com

Māksliniece, scenogrāfe un publiciste Marta Vosyliūtė (LT) izstādē piedalās ar darbu, kas radīts speciāli izstādei, ņemot vērā tās tēmu. Tas izpildīts netipiskā materiālu salikumā - spogulis, zīmējums un digitālā druka.

Autores rokrakstam piemīt dumpniecisks azarts un veselīgs humors. Māksliniece ir no Viļņas, Lietuvā, strādā glezniecībā, grafikā kā arī animācijā. Piedalās izstādēs un sarīkojusi vairākas personālizstādes, bijusi arī izstāžu kuratore. 2018. gadā Rīgā, galerijā “room9” notika viņas personālizstādē “Iereibusī garnele un citi stāsti”. Veidojusi scenogrāfiju vairāk kā 30 teātra vai deju izrādēm. Raksta par dažādām kultūras tēmām un piedalās konferencēs.

Papildu informācija par mākslinieces daiļradi: marta.lt

Festivālu organizē “Grafikas kamera” un “Academia Gustaviana” sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāli “Rīgas Mākslas telpa”, biedrību “Viela”, GRUNDULIS, HolonSite, “Čē”, “1983”, radio NABA, reklāmas kompāniju “Abi 2”, Lietuvas Republikas vēstniecību Latvijā, Latvijas Mākslas akadēmiju, “Welton Hotels” un SIA “NAMI”.  Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Pasākumu var apmeklēt iegādājoties ieejas biļeti izstādē.

Publicitātes attēls. Dizains: Paulis Liepa

Papildu informācija: Alise Anna Sondore, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības “Rīgas mākslas telpa” projektu vadītāja. E-pasts: asondore3@riga.lv

Darba laiks: 11.00-18.00, pirmdienās slēgts