Senioru kino klubs piedāvā filmu “Mana brīvība” un tikšanos ar režisori

Kinoteātra “Kino Bize” organizētā senioru kino kluba “Sudraba Bize” nākamajā pasākumā 11. oktobrī plānots filmas “Mana brīvība” (2023) seanss plkst. 12.00, pēc kura tikšanās ar filmas režisori Ilzi Kungu-Melgaili.

Senioru kino klubs “Sudraba Bize” piedāvā seansus divreiz mēnesī par īpašu cenu, kā arī iespēju pēc filmas uzkavēties sirsnīgās sarunās pie kafijas un tējas. Šoreiz, 11. oktobrī plkst. 12.00 tiks demonstrēta jaunā Latvijā veidotā filma “Mana brīvība”. Pēc seansa skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus režisorei Ilzei Kungai-Melgailei.

Filma “Mana brīvība” ir balstīta uz vēsturiskiem notikumiem, kas vēsta par pagājušā gadsimta 80. gadu beigām Latvijā, kad gaisā jaušamas pārmaiņu vēsmas. Galvenās varones prototips ir viena no Atmodas laika spožākajām zvaigznēm – žurnāliste un politiķe Ita Kozakeviča.

Brīvdomīgā, sabiedriski aktīvā un harizmātiskā poļu izcelsmes trīsdesmitgadniece Alīcija tikko laimīgi apprecējusies ar Ilgvaru, divdesmit gadus vecāku, konservatīvu matemātikas profesoru. Ignorējot vīra bažas, Alīcija, tuvu draugu un līdzgaitnieku mudināta, aktīvi iesaistās Tautas frontes darbībā un kandidē uz Augstākās Padomes deputāta amatu. Taču sasniegumi nes līdzi arī sarežģījumus – Alīcija saņem anonīmu vēstuli un nonāk skarbas izvēles priekšā, kam uzticēties.

Pasākuma cena, uzrādot senioru apliecību, ir 3,50 Eur.

Kinoteātris “Kino Bize” atrodas mājīgās telpas Elizabetes ielā 37. Ieeja no pagalma.

Biļetes var iegādāties uz vietas kinoteātrī vai iepriekšpārdošanā.

KINO BIZE, Elizabetes 37, Rīga. E.: paula.berzina@kinobize.lv