Skatāma Jura Ģērmaņa gleznu izstāde “Vasaras vēstneši”

Līdz 2023. gada 14. augustam Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” 2. stāva galerijā skatāma Jura Ģērmaņa gleznu izstāde “Vasaras vēstneši”.

Juris Ģērmanis dzimis Rīgā. 1960. gadā beidzis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu. 1966. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju, kur viņa pasniedzēji bija Ārijs Skride, Konrāds Ubāns, Nikolajs Breikšs, Arnolds Griķis. Šīs skolas pamatprincipi izriet no impresionisma un postimpresionisma tendencēm, uz kurām savos darbos balstās arī Juris Ģērmanis. Ilgus gadus viņš strādājis mākslas pedagoģijā un vada mākslas kolektīvu “Grīva”.

No 1967. gada piedalās gan personālizstādēs, gan grupu izstādēs visā Latvijā un Eiropā. Jura Ģērmaņa gleznas atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja, Latvijas Mākslinieku savienības muzeja, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja, Talsu novada muzeja, J. Raiņa literatūras un mākslas muzeja, Ģ. Eliasa muzeja (Jelgava), Cēsu Vēstures un Mākslas muzeja un Tukuma muzeja fondos, kā arī neskaitāmās privātkolekcijās Latvijā un ārpus tās ģeogrāfiskajām robežām – ASV, Austrālijā, Polijā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā u.c.

Ieeja bez maksas

Izstāde apmeklētājiem pieejama katru dienu no 10.00 līdz 20.00

Papildu informācija: Līga Ploriņa, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja. E-pasts: liga.plorina@riga.lv.

J. Ģērmanis "Jūnijs Vestienā"